Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Τα βολικά ψέματα του ρατσιστή

Αν κοιτάξεις πίσω από τις κραυγές, δεν βρίσκεις παρά μόνο ψέματα. Τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο.
Αν κάτι χαρακτηρίζει την υπόθεση του Ωραιόκαστρου, είναι τα εύκολα ψέματα.  Μια “ομόφωνη” απόφαση, που όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ, δεν ήταν ομόφωνη.
Μια “υγιειονομική βόμβα”, που δεν υπάρχει, αφού σύμφωνα με τα όσα είπαν οι Γιατροί του Κόσμου στο NEWS 247, τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο, έχουν εμβολιαστεί.
Στη συνέχεια τέθηκε θέμα χωρητικότητας, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, σε πρώτη φάση τα παιδιά των προσφύγων θα πηγαίνουν στο σχολείο μετά το μεσημέρι σε τάξεις Υποδοχής για να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, λίγα Ελληνικά και μια άλλη ξένη γλώσσα.
Έμεινε λοιπόν μια σειρά από ψέματα και ο καθαρός και ανόθευτος ρατσισμός. Κανένα επιχείρημα, που να αντέχει στην κριτική. Απλώς δεν θέλουν παιδιά προσφύγων, όχι στην τάξη, αλλά στο χώρο του σχολείου.
Η ευκολία της άγνοιας, η ανακούφιση του να ξεσπάς στον αδύναμο και η αγαλλίαση του κεκτημένου, απέναντι στην απελπισία του φτωχού (ακόμα και του κατατρεγμένου παιδιού), είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς. Ξέρουν σε τι έδαφος σπέρνουν και το κάνουν οργανωμένα.
Οι κραυγές των ρατσιστών όμως, παύουν να ακούγονται, όταν ήρεμα και απλά τις εκθέσεις στο φως της πραγματικότητας.
Κάθε ψέμα και κάθε στοχοποίηση μικρών παιδιών, που δεν αποτελούν κίνδυνο, αλλά ελπίδα, δεν θα μένει χωρίς απάντηση.

Του Μάνου Χωριανόπουλου - Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: