Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πανηγυρίζει η Βενεζουέλα, «μουδιάζουν» οι αγορές

Η απόφαση του ΟΠΕΚ να "παγώσει" την παραγωγή πετρελαίου μεταξύ μελών του ΟΠΕΚ έγινε δεκτή με ανακούφιση από το Καράκας που ελπίζει σε σταθεροποίηση. Πέφτουν οι τιμές του μαύρου χρυσού στις ασιατικές αγορές.
Η Βενεζουέλα χαιρετίζει τη συμφωνία για το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου, μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών στις διεθνείς αγορές. Μουδιασμένα αντιδρούν στην απόφαση οι ασιατικές αγορές.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο των Εξωτερικών της χώρας χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως “ιστορική” δίνοντας έμφαση στη σταθεροποίηση της παραγωγής πετρελαίου, που αποφάσισαν τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ.
Η συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ είχε ανεπίσημο χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία, με συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής από το επίπεδο των 33,24 εκατ. βαρελιών την ημέρα στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Μείωση των τιμών στις ασιατικές αγορές
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στις ασιατικές αγορές, μετά την άνοδό τους κατά 7% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αφού οι επενδυτές εκφράζουν αμφιβολίες για την πρακτική αποτελεσματικότητα μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου, που αποφάσισαν οι χώρες-μέλη του ΟΙΠΕΚ.
Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 31 σεντς στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους, κατά 55 σεντς ή 1,1% στη χθεσινή συνεδρίαση.
Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 28 σεντς, στα 47,55 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους, κατά 78 σεντς, χθες.

Πηγή: New247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: