Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Τα αποτελέσματα των κυριακάτικων αγώνων στην Ε.Π.Σ. Πέλλας - Η βαθμολογία της Α1

Μετά τα σημερινά παιχνίδια και τα αποτελέσματα των αγώνων της Α1, άλλες ομάδες πήραν βαθιά βαθμολογική και αγωνιστική ανάσα, κι άλλες βυθίστηκαν σε βαθιά «μελαγχολία» και ανησυχία! Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν περισσότερο το Μάνδαλο και το Μελίσσι και λιγότερο αλλά όχι σε αμελιτέα βαθμολογική συγκομιδή, οι Πρόμαχοι και το Σταυροδρόμι, ενώ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν κυρίως η Καλή, ο Εθνικός Γ., η Αναγέννηση και κατά κάποιον τρόπο η Κρύα Βρύση. Στις χαμηλότερες κατηγορίες, το σκορ της ημέρας διαμορφώθηκε στους Σαρακηνούς.
Στον αγώνα που παρακολουθήσαμε στα Γιαννιτσά, το Σταυροδρόμι δικαιούται να ζητάει περισσότερα πράγματα από τον βαθμό που τελικά πήρε, με βάση την εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με την Αναγέννηση αγχωμένη, φλύαρη και ανούσια. Λιγοστές οι ευκαιρίες του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους καλά στημένους στο γήπεδο και όσο είχαν δυνάμεις εξαιρετικά επικίνδυνους στην κόντρα, άσχετα αν μπόρεσαν τελικά να δημιουργήσουν μόνο 2-3 αξιόλογες ευκαιρίες. Η Αναγέννηση παρά την μέτρια εικόνα της, θα μπορούσε στο τέλος να πάρει και το τρίποντο, αλλά στις πολύ καλές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο και τις καθυστερήσεις, οι επιθετικοί της στη μία σημάδεψαν το οριζόντιο δοκάρι και στην άλλη απέκρουσε εντυπωσιακά ο φιλοξενούμενος τερματοφύλακας. 
Οι φιλοξενούμενοι δικαίως μπορούν να φωνάζουν αρχικά για πέναλτι στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η μπάλα χτύπησε εμφανώς σε απλωμένο χέρι αμυντικού της Αναγέννησης μέσα στην μεγάλη περιοχή, κι έπειτα σε μη αποβολή του τελευταίου αμυντικού της Αναγέννησης, που ανέτρεψε τον Γάτσο που έφευγε μόνος απέναντι στον Σαβουλίδη! Επίσης ανεπαρκείς και οι δύο βοηθοί Μίσκος και Μίλτσης(τη μερίδα του λέοντος ο πρώτος), που τουλάχιστον σε δύο-τρεις περιπτώσεις έκοψαν με ανύπαρκτα οφσάϊντ επικίνδυνες αντεπιθέσεις του Σταυροδρομίου. Σε ότι αφορά τον κ. Τρυψιάνη, είτε είχε παντελή άγνοια στις νέες τροποποιήσεις των κανονισμών, είτε διαφορετικά έδειξε δειλία και δόλο στις αποφάσεις του, ενώ για τους δύο βοηθούς μάλλον δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αγώνες της Α1, αφού και σωστές τοποθετήσεις δεν είχαν και εντελώς λανθασμένη αντίληψη των φάσεων υπέδειχναν.
Τα δύο τέρματα της αναμέτρησης, ήταν ταυτόχρονα ο τραγέλαφος και η αποθέωση του fair play! Για την Αναγέννηση που προηγήθηκε στο 35', ο Ευφραιμίδης θέλοντας να παίξει το fair play «κρέμασε» από τη μεσαία γραμμή τον τερματοφύλακα του Σταυροδρομίου κι άνοιξε το σκορ, ενώ για το Σταυροδρόμι που ισοφάρισε σχεδόν 10 λεπτά αργότερα, κι αφού προηγήθηκαν έντονες διαμαρτύριες των φιλοξενουμένων και διαβουλεύσεις διοίκησης, πάγκου και ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης για το αν τελικά θα δέχονταν με τον ίδιο τρόπο το τέρμα της ισοφάρισης(fair play), αυτό έγινε με τον Γάτσο να παίρνει την μπάλα λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή και προχωρώντας μέχρι το τέρμα, να την στέλνει ανενόχλητος στα δίχτυα, αφού πριν οι παίκτες της Αναγέννησης είχαν μείνει ακίνητοι ανοίγοντας διάδρομο!
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 3η αγωνιστική
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κ.ΒΡΥΣΗΣ 1-1
ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ - ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ 2-1
ΑΝΑΓ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 1-1
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2-1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ 0-3
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 2-1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ 5-1
Μ.ΑΛΕΞ.ΔΡΟΣΕΡΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 3-0
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΑΣΠΙΔΑ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ 2-1
ΔΟΞΑ Π.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ - ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 1-0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ 3-2
ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6-2
Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΝΙΣΣΑΣ - ΑΣ ΑΓΡΑ 4-2
ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 3-2
ΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΝΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 3-4
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΑΣ ΠΑΝΑΛΜΩΠΙΑΚΟΣ 1-0
ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ - ΠΑΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑΣ 6-1

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ - Ν.ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ 1-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ 3-0

Γ ΕΘΝΙΚΗ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ 2-0



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: