Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Μ.Α. Πέλλας - Μ.Α. Αρσενίου (2-0)5-1. Αρσενι-κή νίκη από τα πιτσιρίκια της Πέλλας

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, η Πέλλα κατάφερε να επιβληθεί του Αρσενίου με το επιβλητικό 5-1, δείχνοντας να ξεπερνά εμφαντικά την κακή εμφάνιση και ήττα από τις Αμπελειές. Ένα σκορ που θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι αρκετές κλασικές ευκαιρίες έβρισκαν στόχο και κυρίως αν υπήρχε ο δέοντας αλτρουϊσμός και περισσότερες συνεργασίες στο παιχνίδι των γηπεδούχων, σε φάσεις που έβγαζαν μάτια! Το Αρσένι που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, έπαιξε δυνατά, δημιούργησε φάσεις, όμως βρήκε απέναντι του μια ομάδα πιο γυμνασμένη, πιο ποιοτική και πιο αποφασισμένη.
Η Πέλλα πήρε τα ηνία από το ξεκίνημα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις και τους κινδύνους μπροστά στο τέρμα του Καρυπίδη με το πρώτο γκολ να έρχεται σχετικά γρήγορα από καλή αναάπτυξη και ατομική προσπάθεια και σουτ του Ζώγα μέσα από την περιοχή στο 10'. Το Αρσένι έβγαζε γρήγορες αντεπιθέσεις με Καρυπίδη και Γάτσο ως απάντηση στην υπεροχή της Πέλλας, αλλά η λειψανδρία επιθετικών μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, δεν έδινε και πολλές ευκαιρίες, εκτός από ένα καλό σουτ του Γάτσου από πλάγια αριστερά που έφυγε άουτ. Η πίεση της Πέλλας αυξήθηκε σε όλα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου αλλά δεν έβγαιναν σωστές τελικές για να απλοποιηθούν τα πράγματα μπροστά στο τέρμα του Καρυπίδη. Ένα μπάσιμο του Ιωσηφίδη μέσα στην περιοχή στο 20' και καθαρή ανατροπή από αμυντικό του Αρσενίου, ο κ. Δεμερτζής αρνήθηκε την παράβαση. Στο 30' ήρθε το δεύτερο τέρμα της Πέλλας, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ζώγα και άριστο τελείωμα από τον Σαλίκα. Η Πέλλα διατήρησε την υπεροχή και τον έλεγχο για ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τρίτο τέρμα, όταν ο Ίμπας από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπρατσούδη, αλλά αυτή έφυγε ελάχιστα άουτ. Το Αρσένι προσπαθούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και για ένα διάστημα η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές του γηπέδου, όμως οι επιθέσεις των φιλοξενουμένων τελείωναν άδοξα, σε αντίθεση με της Πέλλας που δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στο τέρμα του Καρυπίδη. Τελικό σκορ 2-0 για το πρώτο ημίχρονο, απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μ' ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ για την Πέλλα, με τον Μπρατσούδη να πασάρει ιδανικά στον Μπουράκη που μια περίτεχνη ενέργεια εκτέλεσε τον Καρυπίδη γράφοντας το 3-0. Ένα πολύ καλό διάστημα για την Πέλλα μέχρι το 65' με καλή κυκλοφορία και σωστές τελικές πάσες, έδωσε 3-4 εκπληκτικές ευκαιρίες σε ανεπανάληπτα τετ α τετ, όμως κυρίως οι Μπρατσούδης, Σαλίκας δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ότι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί της Πέλλας, το κατάφερε ο Μπουράκης και πάλι με ωραίο σουτ στο 75', γράφοντας το 4-0. Λίγο πριν σε παρόμοια ανατροπή του Καρυπίδη  μέσα στην περιοχή της Πέλλας σαν κι αυτή του Ιωσηφίδη στο πρώτο ημίχρονο, ο κ. Δεμερτζής έδειξε αβίαστα το σημείο του πέναλτι. Πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο Μουρζίδης για δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος, κατάφερε να αποκρούσει(βίντεο). Δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο στο 80' σε σουτ του Γάτσου μέσα από την περιοχή, με το Αρσένι να μειώνει σε 4-1. Λίγο κράτησε η χαρά των φιλοξενουμένων, αφού πέντε λεπτά αργότερα σε αλλαγή ρόλων, ο Μπουράκης πάσαρε στον Μπρατσούδη, με τον τελευταίο να διαμορφώνει το τελικό 5-1 με ωραίο σουτ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε δίκαια νικήτρια την ομάδα της Πέλλας, που μέχρι το τέλος κατάφερε να χάσει κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ.
Με τέτοια «ανδρική» εμφάνιση πολύ δύσκολα η Πέλλα σήμερα θα είχε απώλειες. Όλες οι γραμμές είχαν ισορροπία και πειθαρχία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση ένα διάστημα στο πρώτο κυρίως ημίχρονο, που οι ποδοσφαιριστές της κρατούσαν αποστάσεις στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων τόσο των μέσων όσο και των επιθετικών, δίνοντας χώρο στο Αρσένι να αναπτύσεται πιο εύκολα, έστω κι αν οι περισσότερες από τις επιθέσεις του ήταν ατελείς και ανούσιες. Η αμυντική γραμμή σοβαρή απέφυγε τα επιπόλαια λάθη και όποια έκανε τα διόρθωνε άμεσα χωρίς περαίτερω παρενέργειες... Το κλειδί της σημερινής εμφάνισης και νίκης, ήταν όμως η γεμάτη και σε αρκετά καλή μέρα μεσαία γραμμή με τους Ιωσηφίδη, Μπουράκη και επικουρικά τον Κατσαμακτσή ως συνδετικό κρίκο με την επίθεση σε ρόλο οργανωτή, να τρέχουν αμέτρητα χιλιόμετρα, να κόβουν, να κερδίζουν πολλές μονομαχίες, να δημιουργούν και να διαμορφώνουν με τις ενέργειες τους τις «εύκολες» και καθαρές προϋποθέσεις στους πιο προωθημένους επιθετικούς Ζώγα, Σαλίκα και Μπρατσούδη ώστε να απειλήσουν το τέρμα του Αρσενίου. Κι αυτοί φυσικά συνετέλεσαν κι εκτέλεσαν σε καίρια σημεία του αγώνα, βάζοντας τις προσωπικές τους «πινελιές» στα τέρματα που πέτυχαν. Όμως το χρονικό διάστημα 65'-85', όταν ενώ οι επιθέσεις έβγαιναν με άριστο τρόπο από τη μεσαία γραμμή, η επιθετική γραμμή δεν είχε την απαραίτητη ομαδικότητα ώστε να απλοποιήσει τα πράγματα. Κι αυτό γιατί έχοντας την προίκα αρχικά του 3-0 και λίγο αργότερα του 4-0, αντιμετώπιζαν το παιχνίδι πιο χαλαρά με τον καθένα να θέλει μια μπάλα μόνος του, χωρίς να ψάχνουν συνεργασίες και πάσες σε κραυγαλέες περιπτώσεις, όταν συμπαίκτες τους βρίσκονταν σε πλεονεκτικότερη θέση να σκοράρουν. Όμως αυτό είναι κάτι που διορθώνεται και πρέπει να διορθωθεί άμεσα μέσα από τις προπονήσεις, αφού είναι βέβαιο ότι διαθέτοντας το ταλέντο και την ποιότητα, αν γίνουμε και πιο ομαδικοί, οι δυνατότητες μας ως ομάδα είναι πολύ μεγάλες.
Το Αρσένι ήρθε στην Πέλλα να παίξει ποδόσφαιρο και στο βαθμό που του δόθηκε η ευκαιρία το έδειξε. Κάποιες βασικές απουσίες και το φτωχό ρόστερ δεν του δίνουν την πολυτέλεια να το κάνει στα 90' λεπτά του αγώνα, με αντιπάλους καλύτερους και ποιοτικούς. Εντούτοις οι ικανότατοι Γάτσος και Καρυπίδης, αναστατώνουν στη μέρα τους οποιαδήποτε άμυνα, όπως το έπραξαν και σήμερα σε όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν. Φυσικά μ' αυτή την Πέλλα σήμερα δεν μπορούσαν να πάρουν κάτι θετικό, πέραν μια αξιοπρεπούς εμφάνισης την οποία κατάφεραν ως έναν βαθμό, έστω και με το πολύ βαρύ 5-1 ως τελικό σκορ.
Γενικά καλή η διαιτητική τριπλέτα σ' ένα καθαρό και αθλητικό παιχνίδι, με εξαίρεση τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της Πέλλας, στην καθαρή ανατροπή του Ιωσηφίδη στο πρώτο ημίχρονο.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο τη Δόξα Μανδάλου.
Οι συνθέσεις:
Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παλιάικος, Ίμπας, Σιαματάς(Σιάγκας), Πλιόγκας, Μπρατσούδης, Μπουράκης, Ιωσηφίδης, Ζώγας(Ρέκος Β.Ι.), Κατσαμακτσής, Σαλίκας(Τζιότζιος). Απόντες: Στάγκος, Παναγιωτέλης, Καρασμάνης
Μ.Α. Αρσενίου(Αλεξανδρίδης): Καρυπίδης Γ., Αργυρόπουλος, Τσαούσης, Ιγνατιάδης, Γάτσος, Καρυπίδης Ε., Δημητριάδης(Γκοτζαμανίδης), Καραφουλίδης, Παπαδόπουλος Ν., Παπαδόπουλος Χ.(Κωνσταντινίδης), Μιχαηλίδης
































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπουράκης και Μπρατσούδης πολυτέλεια για την Πέλλα και την κατηγορία της Α1.Υπόδειγμα παικτών και χαρακτήρων.