Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ "δεν ψηφίζουν" Πολύδωρα

Προς νέο αδιέξοδο καθώς είναι ήδη σαφές ότι δε συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των 4/5. Ο Καμμένος καλεί το Μητσοτάκη να διαλέξει μεταξύ Πολύδωρα και Γεωργιάδη.
Παρά την προσπάθεια του Μαξίμου με την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα να πιέσει τη ΝΔ, φαίνεται ότι εκ των προτέρων αυτή η πρόταση είναι καταδικασμένη να μη περάσει στη Διάσκεψη των προέδρων τη Δευτέρα και αυτό καθώς είναι ήδη σαφές ότι δε συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των 4/5.
Η ΝΔ εξαρχής είχε πει ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, και το Ποτάμι δήλωσε πως "δεν ψηφίζει ένα πρόσωπο από το χρεοκοπημένο παρελθόν". Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική θα είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει πως  «η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πειραιώς και προσθέτει πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στη αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.
Συμπληρώνει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
«Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», επισημαίνει η ΝΔ.
Πηγές της ΝΔ έλεγαν εξηγώντας γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις ο κ. Πολυδωρας: "Ο Βύρων Πολυδωρας με δηλώσεις του στο παρελθόν έχει στηρίξει το νόμο Παππά και άρα δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη θέση. Επίσης είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, πράγμα αδιανόητο για τη ΝΔ.
Οι ΑΝΕΛ χαιρετίζουν την πρόταση "Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοκρατία η αποδοχή εκ μέρους του της θέσης αυτής. Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξει ανάμεσα στην ψυχή του καραμανλισμού, στον Βύρωνα Πολύδωρα ή στους θιασώτες του Παττακού και στους βιβλιοπώλες των ρατσιστικών και αντισημιτικών βιβλίων που έχει επιλέξει σήμερα ως αντιπρόεδρο και στελέχη του. Είναι η ώρα να αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θα βάλει οριστική ταφόπλακα στην ψυχή της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει με ποιους θα είναι", αναφέρει ο Πάνος Καμμένος.
"Χαιρετίζουμε την πρόταση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας καθήκοντα προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούμε ότι η προσωπικότητα του Βύρωνα Πολύδωρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός για αυτή τη θέση", δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Ποτάμι: Όχι στον ευτελισμό των θεσμών Αρνητικά τοποθετήθηκε το Ποτάμι να αναλάβει πρόεδρος στο ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας.
«To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων Αρχών. Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας... Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Με δύο αιχμηρές αναρτήσεις του στο Twitter σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τις εξελίξεις.
"Όταν ξεκινάς με Καμμένο είναι λογικό να τελειώνεις με Πολύδωρα. Η ελπίδα...το 'βαλε στα πόδια."
"Αύριο τα ρολόγια μία ώρα πίσω. Σήμερα 60 χρόνια πίσω, όπως λέει και ο σοφός
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον "Υπουργό της ζαρντινιέρας" 
"Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στην θέση της  ότι θα συμβάλλει θετικά στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο", σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα και σημειώνει:
"Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή - και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου - επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και  ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν  την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος ,που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί  τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη , με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής - για τη χώρα - περιόδου 2004/2009".
"Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον "Υπουργό της ζαρντινιέρας". Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή",τονίζει και καταλήγει:
"Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ".
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια πουν έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίττας στα ΜΜΕ
«Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε "μητέρα των μαχών" της μεταξύ τους αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.    
Ένωση Κεντρώων: Όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ
«Για να υπάρχει αποτέλεσμα στη διάσκεψη των προέδρων πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Ακόμη και τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των σταθμών να τις δώσει το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και συμπληρώνει:
«Η δε ΝΔ, οφείλει να συμβάλλει στο σχηματισμό ΕΣΡ γιατί διαφορετικά θα παρουσιαστεί σαν κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ρίξει την κυβέρνηση».

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: