Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Μ.Α. Πέλλας - Φίλιππος Σταυροδρομίου (0-1)3-1. Κατακτητές της κορυφής!

Η Πέλλα με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, αποκαθιστώντας την τάξη από την πλήρη «αταξία» του πρώτου ημιχρόνου, νίκησε απόλυτα δίκαια το πολύ καλό σήμερα Σταυδροδρόμι. Με τη νίκη αυτή και σε συνδυασμό των υπολοίπων αποτελεσμάτων, βρέθηκε να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα της Α1 ερασιτεχνικής.
Πριν το παιχνίδι όλοι σχεδόν σχηματίζαμε ότι δεν μπορεί να ξαναυπάρξει χειρότερη εμφάνιση από εκείνη του πρώτου ημιχρόνου της 3η αγωνιστικής με τις Αμπελειές στην Πέλλα. Και φυσικά διαψευστήκαμε παταγωδώς... Κάκιστη η Πέλλα στο πρώτο ημίχρονο χωρίς πάθος, χωρίς δύναμη, χωρίς δημιουργία, χωρίς έμπνευση, παρακολουθούσε σχεδόν υπνωτισμένη παθητικά την αντίπαλη ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Φίλιππος χωρίς να μαγεύει είχε άριστη τακτική, ήταν απόλυτα διαβασμένος, κυριάρχησε στις μονομαχίες, ενώ τόσο αμυντικά έδειχνε πειθαρχημένος και ψύχραιμος, όσο και επιθετικά φιλόδοξος και επικίνδυνος, έστω και χωρίς τις πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στο τέρμα του Μουρζίδη. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ νωρίς την διαχείριση του χρόνου και του ρυθμού, με πολύ εύκολες και προκλητικές «πτώσεις» τουλάχιστον σε 5-6 περιπτώσεις, παγώνοντας και καθυστερώντας την εξέλιξη του αγώνα. Η Πέλλα στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε κλασική ευκαιρία, εκτός από 2-3 καλές φάσεις μπροστά στο τέρμα Μπόικου με πολύ καλές προϋποθέσεις από τους Σαλίκα, Κατσαμακτσή και Ζώγα, που όμως δεν είχαν τα ανάλογα τελειώματα. Το Σταυροδρόμι αφού ήλεγξε απόλυτα τη μεσαία γραμμή και περιόρισε του κινδύνους προς την περιοχή του, προσπαθούσε να βγει στην κόντρα και να απειλήσει το τέρμα του Μουρζίδη. Μπορεί να μην το κατάφερε πολλές φορές απέναντι στην ιδιαιτέρως ασταθή αμυντική γραμμή της Πέλλας, το πέτυχε όμως λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 43' με εξαιρετικό πλασέ του Γάτσου που βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος μετά από βαθιά μπαλιά πίσω από τους αμυντικούς της Πέλλας. Το 0-1 ήταν το τελικό και δίκαιο αποτέλεσμα του ημιχρόνου, αφού στο 45' σουτ και πάλι του Γάτσου από πλάγια αριστερά λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή, βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μουρζίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα βγήκε άλλη ομάδα. Αφού κέρδισε τη μεσαία γραμμή, αύξησε την πίεση σε όλο το γήπεδο, φτάνοντας πιο εύκολα στην περιοχή του Σταυροδρομίου. Βέβαια η ομάδα μπορεί να μην έπιασε σούπερ απόδοση και να άργησε και πάλι να κάνει την πρώτη κλασική ευκαιρία, αφού οι αμυντικοί του Φιλίππου με το σκορ υπέρ τους, είχαν την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να καθαρίζουν κάθε επικίνδυνη επίθεση, αλλά μπήκε για τα καλά στο πνεύμα του αγώνα και κατανόησε τι έπρεπε να κάνει για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Στο 60' η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Μ.Α. Πέλλας, με τον Πλιόγκα να πλασάρει σε τετ α τετ τον Μπόικο, κι αυτός να αποκρούει σωτήρια. Από κείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα το γήπεδο κατηφόρησε! Η Πέλλα αφού ρίσκαρε κι ανέβηκε πιο ψηλά βάζοντας πιο πολλούς επιθετικούς, επιτίθονταν κατά κύματα σε όλους τους χώρους και με όλους τους τρόπους. Αφού ισοφάρισε στο 70' με κοντινή προβολή του Μπουράκη(βίντεο) και την μπάλα να περνά εμφανώς τη γραμμή τέρματος, με τους διαιτητή και βοηθό σε σωστή θέση να το καταλογίζουν αμέσως, πέτυχε και δεύτερο τέρμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 83' και πάλι με σκόρερ τον Μπουράκη(βίντεο). Το πέναλτι κέρδισε ο Ρέκος Β.Ι. που γκρεμίστηκε εντός περιοχής από άτσαλο μαρκάρισμα του Θεοδώρου(βίντεο). Αυτό το γκολ, δεν έφερε μόνο το σκορ στα ίσια, ανέβασε κατακόρυφα και την ψυχολογία των γηπεδούχων, ενώ αντίθετα η αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία των φιλοξενουμένων άρχισε να κλονίζεται.  Πέντε λεπτά αργότερα και νέο πέναλτι για την Πέλλα, αυτή τη φορά με δημιουργό και σκόρερ τον Σαλίκα, που τα έκανε όλα στην κυριολεξία! Με εξαιρετική κούρσα και μπάσιμο από δεξιά, αφού μπήκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε καθαρά από τον Διαμαντόπουλο. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, πετυχαίνοντας την απόλυτη και οριστική ανατροπή για την Πέλλα και διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Πολύ καλές ευκαιρίες για την Πέλλα με τους Σαλίκα, Ίμπα, Καρασμάνη και Σιάγκα που δεν βρήκαν στόχο, καταγράφηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μία φορά το τέρμα του Μουρζίδη.
Η Πέλλα του δευτέρου ημιχρόνου αναγεννήθηκε στην κυριολεξία μέσα από τις «στάχτες» του πρώτου. Ξυπνώντας από τον λήθαργο και ξεπερνώντας το σοκ του 0-1 του ημιχρόνου, άλλαξε πράγματα τόσο εσωτερικά, όσο κι από τον πάγκο, πήρε την κατάσταση στα πόδια της στο δεύτερο, έτρεξε, πίεσε και προσπάθησε πολύ περισσότερο από τον Φίλιππο που αγωνίστηκε πολύ παθητικά και τελικά δικαιώθηκε με την ολική ανατροπή και την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Μπορείς να το πεις συγκυριακό, δίκαιο, τυχαίο, πρόσκαιρο ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κάθε καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος, όμως όλοι εμείς στον Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και κόσμος, δικαιούμαστε να «απογειωθούμε» και να το χαρούμε μέχρι την «προσγείωση» της επόμενης αγωνιστικής και των επόμενων αγώνων, σ' ένα δύσκολο και απρόβλεπτο μέχρι στιγμής πρωτάθλημα.
Ο Φίλιππος είναι βέβαιο ότι με εμφανίσεις όπως αυτή του πρώτου μέρους, κι έχοντας διάρκεια στο παιχνίδι του, δύσκολα θα κινδυνέψει, αν και τα πράγματα στη φετινή Α1 φαίνονται ιδιαίτερα περίπλοκα, με τα όποια αποτελέσματα εμφανίζονται από αγωνιστική σε αγωνιστική σε όλα τα γήπεδα, να μην εκπλήσουν πλέον κανέναν.
Καλή η διαιτητική τριπλέτα και πολύ κοντά σε όλες τις φάσεις, απλώς ο κ. Καρατζάς θα μπορούσε να αποφύγει περιττά και εύκολα σφυρίγματα βοηθώντας περισσότερο την εξέλιξη του αγώνα.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας με τον Εδεσσαϊκό.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Τζιότζιος(Καρασμάνης), Ίμπας, Παναγιωτέλης, Πλιόγκας, Ζώγας(Ρέκος Β.Ι.), Πανταζίδης, Ιωσηφίδης, Σαλίκας, Μπουράκης, Κατσαμακτσής(Σιάγκας). Απόντες: Στάγκος, Σιαματάς, Μπρατσούδης, Μυτακόπουλος.
Φίλιππος Σταυροδρομίου(Ορφανουδάκης): Μπόικος, Γραμματικόπουλος, Διαμαντόπουλος, Κουκούδας, Πρόϊος, Cekrezi(Παπαναστάσης), Σπυρίδης, Μπάμπος, Γάτσος, Qyqe(Κοτσανίδης), Θεοδώρου. 


Αφιερωμένο σε όλες και όλους που είναι γύρω και κοντά στην ομάδα και κυρίως στους ποδοσφαιριστές μας για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν από την αρχή της χρονιάς!



















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι ιδιοι ποδοσφαιριστες που κραζατε μεσα στην κερασια .. απλα ντροπη