Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης - Μ.Α. Πέλλας (0-0)0-2. «Βαθιά» υπόκλιση του Πρίγκιπα στο Βασιλιά

Όπως και να το κάνουμε άλλο Πρίγκιπας, άλλο Βασιλιάς. Σήμερα Βασιλιάς και του Κάμπου ο Μ.Α. Πέλλας! Στο Ι. Τσερκεζίδης λοιπόν, ο Πρίγκιπας του Κάμπου Απόλλων που ερχόταν με φόρα από επιτυχημένα αποτελέσματα και εξαιρετικές εμφανίσεις, υποκλίθηκε στο μεγαλείο και την αγωνιστική ανωτερότητα του Βασιλιά Μ. Αλέξανδρου... Ο Μ.Α. Πέλλας αν και αγωνίσθηκε με κάποιες σημαντικές απουσίες, πέτυχε με «βασιλική» εμφάνιση στο δεύτερο κυρίως μέρος, μια απόλυτα δίκαιη και σπουδαία νίκη, απέναντι ίσως στον καλύτερο αντίπαλο που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα!
Σ' ένα κακό πρώτο ημίχρονο για την Πέλλα, στο οποίο η ομάδα μας ψαχνόταν και δεν βρισκόταν, ο Απόλλωνας πολύ καλύτερος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, σχεδόν κυριάρχησε μη αφήνοντας πολλά περιθώρια για φιλόδοξες και επικίνδυνες αντεπιθέσεις στο Μέγα Αλέξανδρο. Το άσχημο για τους γηπεδούχους που ενώ είχαν πολύ καλή κυκλοφορία, κατοχή και ανάπτυξη, ήταν πως παρουσιάστηκαν φλύαροι, χωρίς καθαρές και μεγάλες φάσεις μπροστά στο τέρμα του Μουρζίδη. Ένα σουτ του Βασιλείου μέσα από την περιοχή αλλά πιεζόμενος και λίγο πλάγια, που ο Μουρζίδης απέκρουσε στην κλειστή γωνιά του σε κόρνερ, ήταν και η μοναδική σοβαρή φάση με καλές προϋποθέσεις σε όλο το πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες. Ουσιαστικά δίκαιο το 0-0 του ημιχρόνου βάσει των φάσεων που δημιουργήθηκαν, όμως με την αγωνιστική εικόνα του Απόλλωνα εμφανώς πολύ καλύτερη απ' αυτή της Πέλλας, από την οποία ουσιαστικά μόνο το κέντρο της άμυνας και η σταθερότητα του τερματοφύλακα, ήταν αυτοί που κρατούσαν και «καθαριζαν» με έγκαιρες επεμβάσεις, τις όποιες επικίνδυνες επιθέσεις των γηπεδούχων. Για την Πέλλα, στο πρώτο ημίχρονο καταγράφεται μόνο ένα καλό σουτ του Μπρατσούδη από το ύψος της περιοχής με καλό οπτικό πεδίο, που έφυγε ψηλά άουτ. Φάσεις με προϋποθέσεις που όμως δεν τελεσφόρησαν, από τους Σαλίκα, Κατσαμακτσή ίσως αξίζουν έστω κάποιας μικρής αναφοράς και επισήμανσης.
Στο δεύτερο ημίχρονο με τις οδηγίες, τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις του τεχνικού τιμ για τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου, βγήκε μια πολύ διαφορετική ομάδα μέσα στο γήπεδο. Η κατοχή στον Απόλλωνα και πάλι, όμως πλέον οι γραμμές της Πέλλας πολύ κοντά με πολύ περισσότερο και ουσιαστικό τρέξιμο, με τις μονομαχίες και τα μαρκαρίσματα απόλυτα πετυχημένα, να δίνουν ευκαιρίες για επικίνδυνες κόντρα επιθέσεις, βούτυρο στο ψωμί για την ομάδα μας, για το παιχνίδι που ξέρει και μπορεί όσο καμία άλλη ομάδα της κατηγορίας.
Έτσι στο 50' ο Σαλίκας, αφού άλλαξε την μπάλα με τον Ιωσηφίδη στη μεσαία γραμμή, πήρε χώρο και διανύοντας ταχύτατα περίπου 30 μ. από αριστερά, έφτασε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με μια εξαιρετική συρτή σέντρα βρήκε τον επερχόμενο Κατσαμακτσή περίπου στο ύψος του πέναλτι και λίγο αριστερά, κι αυτός δεν δυσκολεύθηκε με ιδανικό πλασέ να την στείλει στα δίχτυα του Σκαπέρδα ανοίγοντας το σκορ για την Πέλλα. Η Πέλλα πατούσε πλέον με πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, έβγαζε σχετικά εύκολα άμυνες στις βεβιασμένες και πιο νευρικές επιθέσεις των γηπεδούχων, τόσο ψηλότερα με τους μέσους, όσο και με τους αμυντικούς, όταν αυτές έφταναν περιμετρικά της μεγάλης περιοχής. Κάποια σουτ από μακρυνή και μέση απόσταση, αποτέλεσαν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της Πέλλας. Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, ήταν μια επικίνδυνη κεφαλιά του Βούλγαρη μετά από εκτέλεση κόρνερ, που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μουρζίδη. Στην κόντρα επίθεση, η Πέλλα δημιουργούσε συχνά πυκνά αναστάτωση στην μεσοαμυντική γραμμή του Απόλλωνα, που ήδη είχε απωλέσει από την επίτευξη του τέρματος του Κατσαμακτσή, την ηρεμία που την χαρακτήριζε στο πρώτο μέρος. Αυτό εκμεταλεύθηκε και ο Ζώγας στο 75', κερδίζοντας την μπάλα από βαθιά πάσα στην περιοχή σε θέση μέσα δεξιά, κι αφού πέρασε σαν σταματημένο τον αμυντικό του Απόλλωνα, πάσαρε έτοιμο γκολ στον Καρασμάνη, που δεν έχασε την ευκαιρία κι από το ύψος του πέναλτι την έστειλε με πλασέ στο βάθος της εστίας του Σκαπέρδα πετυχαίνοντας το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Λίγο πριν, στη μοναδική ίσως σημερινή αβλεψία του κ. Ατζαμιδάκη ο οποίος πιθανόν έχασε τη φάση, ο Κατσαμακστής αφού έβαλε πλάτη τον Κουτρούμπαλο λίγο έξω από την μικρή περιοχή και ετοιμαζόταν να σκοράρει, αυτός τον αγκάλιασε από πίσω και τον έριξε κάτω. Ένα πεντακάθαρο πέναλτι που ακόμη και ορισμένοι φίλοι των γηπεδούχων προς τιμήν τους, ζήτησαν από το ρέφερι του αγώνα να καταλογισθεί!
Εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού και του χρόνου μέχρι τη λήξη από τους ποδοσφαιριστές μας και τον πάγκο, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να προσπαθήσουν να ξαναμπούν σ' αυτό και να διεκδικήσουν κάτι. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της Πέλλας ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν μια ακόμα σημαντική εκτός έδρας νίκη.
Επιγραμματικά η Πέλλα του πρώτου ημιχρόνου καλά θα κάνει να μην ξαναεμφανιστεί σε κανένα παιχνίδι και με κανέναν αντίπαλο. Αντίθετα αυτή του δευτέρου ημιχρόνου, είναι σε θέση να αλώσει οποιαδήποτε έδρα και να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Τέλος στα αξιοσημείωτα το μηδέν παθητικό από την καλύτερη μέχρι πρότινος επίθεση του πρωταθλήματος! Τα κέρδη πολλαπλά για την ομάδα μας... Η νίκη και οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και εμπειρίας των νεαρών ποδοσφαιριστών, η επίγνωση απ' όλους των πραγματικών δυνατοτήτων αυτής της ομάδας, η άριστη τακτική και διαχείριση από τον πάγκο, η χρησιμότητα και ορθή διαχείριση όλου του ρόστερ ακόμα κι όταν υπάρχουν σημαντικές απουσίες, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της στήριξης του φίλαθλου κόσμου που και σήμερα είχε πολυπληθή παρουσία και πολλά πολλά άλλα που θα χρειαζόταν ξεχωριστή ανάρτηση για να καταγραφούν...
Ο Απόλλωνας πολύ καλή ομάδα, καλή κυκλοφορία, καλή ανάπτυξη, πλούσιο ταλέντο, ομάδα με προσανατολισμό και τακτική. Η αδυναμία της εστιάζεται στη δημιουργία φάσεων μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, ώστε να μετουσιώσει την κατοχή που ενδεχομένως θα έχει φέτος σε πάρα πολλά παιχνίδια, είτε εντός, είτε εκτός Κρύας Βρύσης.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα τα πήγε καλά και στον πειθαρχικό έλεγχο, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελίσσεται και να διατηρεί ρυθμό, με μοναδική εξαίρεση την φάση του πέναλτι στην ανατροπή του Κατσαμακτσή, που προφανώς διέφυγε της προσοχής του ακριβοδίκαιου Ατζαμιδάκη.
Η σημερινή νίκη από διοίκηση, ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ, αφιερώνεται εξαιρετικά και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, στους δύο φιλάθλους μας που είχαν τροχαίο ατύχημα λίγο έξω από το Μελίσσι, προσερχόμενοι στην Κρύα Βρύση για να παρακολουθήσουν για ακόμη μία φορά την αγαπημένη τους ομάδα! Ευτυχώς χωρίς τραγικές συνέπειες, εκτός από τις ζημιές του αυτοκινήτου και τον μικροτραυματισμό του συνοδηγού, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορο εξιτήριο από τον Γ.Ν. Γιαννιτσών, όπου νοσηλεύεται προληπτικά. Αύριο το πρωί αντιπροσωπεία του συλλόγου θα μεταβεί στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, για να επισκεφτεί τον άτυχο φίλαθλο και να πληροφορηθεί για την πορεία της υγείας του κι από τους θεράποντες γιατρούς του αν είναι εφικτό.
Περαστικά και στον ποδοσφαιριστή μας και σκόρερ σήμερα Κυριάκο Κατσαμακτσή, που κληρονόμησε 4 ράμματα στο δεξί γόνατο, από μικροτραυματισμό.
Την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα μας αγωνίζεται για την προημιτελική φάση του κυπέλλου στην Κερασιά, με τον επαναληπτικό μετά από τρεις βδομάδες στην Πέλλα, ενώ το Σάββατο φιλοξενεί το Σταυροδρόμι για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι συνθέσεις:
Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης(Τσαμαρδός): Σκαπέρδας, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος Γ.(Βαμβακίδης), Κουτρούμπαλος, Τσιρακίδης, Ευθυμίου, Βασιλείου, Πετρίδης, Βούλγαρης(Τσίκος), Παρράς(Γκώγκος), Μπουρδάνος.
Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Σιαματάς, Ίμπας, Τζιότζιος, Μπρατσούδης(Ρέκος Β.Ι.), Πανταζίδης, Ιωσηφίδης, Ζώγας(Σιάγκας), Σαλίκας(Καρασμάνης), Κατσαμακτσής. Απόντες: Στάγκος, Μπουράκης, Πλιόγκας.

































Δεν υπάρχουν σχόλια: