Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων τάχθηκε η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας πως οι θεσμοί δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους στο θέμα αυτό. Έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια μας είπε η νέας υπουργός αναφερόμενη στο πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τόνισε πως η γραμμή άμυνάς μας είναι να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενη στον κατώτατο μισθό ανέφερε πως υπάρχουν συναινέσεις στο εσωτερικό της χώρας και ότι οι θεσμοί δεν θέτουν ζήτημα ύψους του κατώτατου μισθού, αλλά η συζήτηση επικεντρώνεται στον τρόπο διαμόρφωσής του.
Για την μαύρη εργασία δήλωσε ότι θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι κατά της αδήλωτης εργασίας.
«Θα ξεκινήσουμε έναν συνολικό ανασχεδιασμό, ώστε οι έλεγχοι να είναι πραγματικά στοχευμένοι και αποτελεσματικοί» σημείωσε.
Τάχθηκε επίσης υπέρ της σωστής εφαρμογής του συνδικαλιστικού νόμου με σεβασμό της αυτονομίας και της ελευθερίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Δεν τέθηκε το θέμα των τριετιών στην διαπραγμάτευση ,ανέφερε, ενώ για την καταπολέμηση της ανεργίας επισήμανε πως θα ανοίξουν 80.000 θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ .
Αναφορικά με το θέμα των ομαδικών απολύσεων, είπε ότι «το ΔΝΤ έχει ανοίξει τα χαρτιά του και ζητά αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει τεθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μην αλλάξει το νομικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις».
Τέλος, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι, «στις 5 Δεκεμβρίου, θέλουμε να είμαστε στο Eurogroup με μία συμφωνία σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση». 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: