Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές ΤΕΕ: Θρίαμβος Στασινού και "come back" του ΠΑΣΟΚ

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του Γ.Στασινού έλαβε ποσοστό το 27,9%, ενώ δεύτερη δύναμη ανεδείχθη η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών με 13,38%. Τρίτη η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ με 7,31%. Πολιτικά μηνύματα βλέπουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ξεκάθαρη νίκη σημείωσε η παράταξη της ΝΔ στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τον Γιώργο Στασινό να απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη των μελών του ΤΕΕ. Ειδικότερα η παράταξη του κ. Στασινού Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” έλαβε ποσοστό  27,9%, δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η “πράσινη” Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών με 13,38% και την τρίτη θέση έλαβε η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ με 7,31%.
Στις εκλογές του ΤΕΕ, ψήφισαν συνολικά 32978 μέλη, εκ των οποίων τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 31046,  τα άκυρα 824 και τα λευκά 1108.
Τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης στο 100% των εκλογικών τμημάτων, έχει ως εξής:
-Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών 27,90%
-Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) 13,38%
-Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι 7,31%
-Ανασυγκρότηση Μηχανικών - ΤΕΕ από την Αρχή ποσοστό 6,53%
-Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών 6,09%
-Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) 5,81%
-Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) 4,97%
-Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ 4,67%.
-Ακόμη 15 παρατάξεις και μεμονομένοι υποψήφιοι έχουν λάβει ποσοστά κάτω του 4%. 

Στασινός: Να βελτιώσουμε τους όρους άσκησης του επαγγέλματος
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και αφού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του σημείωσε ότι “η φετινή αυξημένη συμμετοχή, σε μια εποχή που τα άτομα απομακρύνονται από τις συλλογικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες, δίνει μήνυμα ευθύνης και προοπτικής από τον τεχνικό κόσμο της χώρας προς την κοινωνία. Αποδεικνύει τη θέληση των μηχανικών να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, να βελτιώσουν τους όρους άσκησης του επαγγέλματος και να επιδιώξουν μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα” και συμπλήρωσε: “Αυτή ακριβώς είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη τριετία. Θέλω να συγχαρώ όλες τις παρατάξεις για τις επιδόσεις τους και να τις καλέσω να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια νέα, πιο δυναμική, πιο ουσιαστική, πιο προοδευτική εποχή για το ΤΕΕ.
Για ένα Επιμελητήριο που θα υπηρετεί τους μηχανικούς και θα ενισχύει τις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.
Δεν υπάρχουν ηττημένοι από την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ.
Υπάρχουν μόνο νικητές: είναι οι μηχανικοί της δουλειάς, της αποτελεσματικότητας, του έργου, της προκοπής. Όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί.
Και όλοι μαζί, μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε περισσότερα».
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι διπλωματούχοι μηχανικοί έδωσαν μήνυμα αυξημένης εκλογικής συμμετοχής, σε ποσοστό άνω του 5%, συγκριτικά με τους ψηφίσαντες της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης του 2013.
Πολιτικά μηνύματα βλέπουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Ως ξεκάθαρο πολιτικο μήνυμα εξέλεβε την πρωτιά Στασινού και το χαμηλό ποσοστό της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την νίκη της ΔΚΜ στις εκλογές του ΤΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη της ΔΚΜ στις εκλογές του ΤΕΕ. Συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου και Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Τώρα, είναι στο χέρι τους να δικαιώσουν ξανά την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους -και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν.
Η νίκη αυτή ανήκει βέβαια στους ίδιους που δούλεψαν και αγωνίστηκαν για να την επιτύχουν. Όμως, το γεγονός ότι η ΔΚΜ όχι μόνο επικράτησε καθαρά, αλλά και αύξησε το ποσοστό της παρά τη συμμετοχή και νέων παρατάξεων στις εκλογές, δείχνει τη δυναμική που αναπτύσσεται στο χώρο των μηχανικών, όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία, σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή επίδοση της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, στέλνουν και ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα προς όλους. Οι ενεργοί πολίτες, οι άνθρωποι της δημιουργίας, οι εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης που αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοντώσει, όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια είδαν τις ζωές τους να υποβαθμίζονται κι άλλο, είναι αποφασισμένοι να μην συμβιβαστούν αλλά να συνεχίσουν  να προσπαθούν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση."
Προάγγελο κοινοβουλευτικής ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ θεωρεί η Χαριλάου Τρικούπη το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΤΕΕ, καθώς η πράσινη παράταξη ήρθε δεύτερη.
Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης δήλωσε ειδικότερα:
"Η Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ! Το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΤΕΕ δείχνει ότι κόντρα σε όλους και σε όλα η Προοδευτική Παράταξη έχει σφυγμό και μπορεί να ανακάμψει και κοινοβουλευτικά, αποτελώντας την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.
Κόντρα στις απειλές και τον εκφοβισμό που δέχθηκαν τα στελέχη μας κατά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Κόντρα στον πακτωλό των χρημάτων που άλλες παρατάξεις δαπάνησαν για τις εκλογές προκαλώντας τον κλάδο που μαστίζεται από την ύφεση. Κόντρα στις σειρήνες που έταζαν θέσεις εργασίας και αναθέσεις με αντάλλαγμα την ψήφο.Κόντρα στους εσωκομματικούς Δούρειους Ίππους που μας υπονόμευσαν.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, με μόνη δύναμη τα στελέχη και τους φίλους της έδωσε τη μάχη και διατήρησε ρόλο πρωταγωνιστή στα επιμελητηριακά δρώμενα. Ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτούς που δούλεψαν και έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μηχανικούς για την εμπιστοσύνη τους.
Η ικανοποίηση μας είναι μεγάλη γιατί οι συνάδελφοι μηχανικοί επικρότησαν την επιλογή μας να αποβάλουμε όλους όσους προκάλεσαν με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους, τους Έλληνες Μηχανικούς παίζοντας στις πλάτες τους προσωπικά παιχνίδια. Είναι μεγάλη, γιατί στήριξαν την προσπάθεια ανανέωσης προσώπων, νοοτροπιών, δομών και ιδεών.
Τελικά, όταν η παράταξη συγκροτείται σε υγιείς βάσεις ηθικής και κανόνων, όταν στα πρόσωπα που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια οι ψηφοφόροι αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους, τότε το μέλλον είναι ευοίωνο. Με οδηγό το ΤΕΕ προχωράμε σε όλους τους μαζικούς χώρους και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η ανανέωση είναι επιτακτική εντολή της κοινωνίας."

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: