Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αναγέννηση Γ. - Μ.Α. Πέλλας (0-0)2-1. Το καταφέραμε κι αυτό! Αναγεννήσαμε την Αναγέννηση!

Άλλη μια ήττα για την ομάδα μας σήμερα, αυτή τη φορά στα Γιαννιτσά από την Αναγέννηση συμπληρώνοντας σχεδόν δύο μήνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα! Με δύο πρόσωπα και στο σημερινό παιχνίδι η ομάδα μας, που συνεχίζει να πετάει στα «σκουπίδια» πολλά πρώτα ημίχρονα και να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστά και να κρατήσει το όποιο προβάδισμα καταφέρνει με κόπο και στη συνέχεια να τελειώσει «εύκολα» τα παιχνίδια με τις κραυγαλέες ευκαιρίες που δημιουργεί και της παρουσιάζονται. Κάτι ανάλογο συνέβει και σήμερα στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του επιμελώς «βρεγμένου» δημοτικού σταδίου Γιαννιτσών, με αντίπαλο την κακή και «ασθμένουσα» Αναγέννηση.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο, με την Πέλλα ελαφρώς καλύτερη και πιο δημιουργική αλλά με πολλούς «απόντες» στις τελικές προσπάθειες και φάσεις. Η Αναγέννηση που επέλεξε το σκληρό και δυνατό παιχνίδι, δεν είχε ή δεν έψαχνε τρόπους και λύσεις να δημιουργήσει, παρά περισσότερο κατέστρεφε περιμένοντας καρτερικά την «θεά τύχη» με τις μακρυνές γιόμες να της κάνει το χατήρι και από κάποια αμυντική «γκέλα» και να βρεθεί σε θέση βολής. Το περισσότερο χρόνο η μπάλα βρισκόταν στη μεσαία γραμμή, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται πιο δυνατοί και να κερδίζουν πολλές μάχες σ' αυτό το χώρο, με αποτέλεσμα να περιορίζουν αρκετά τις όποιες επιθετικές διαθέσεις των φιλοξενουμένων.
Στο δεύτερο το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά σχεδόν από το ξεκίνημα με την Αναγέννηση να ανεβάζει μέτρα στο γήπεδο και την Πέλλα πιο ποιοτική και γρήγορη, να βρίσκει πολλούς χώρους για αντεπιθέσεις. Σ' αυτό συνηγόρησε και το ότι η Πέλλα αντιπαραβάλλοντας δύναμη στη δύναμη, άρχσε να κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες και να απειλεί συχνότερα και πιο αισθητά το τέρμα του Σαββουλίδη. Η Αναγέννηση από την άλλη συνέχιζε να γεμίζει από την άμυνα ή από στημένα στην περιοχή της Πέλλας, εξαιτίας της εμφανούς αδυναμίας της να πατήσει οργανωμένα και απειλητικά μέσα σ' αυτή. Η Πέλλα έχοντας καλύτερη εικόνα κερδίσε πέναλτι σε ανατροπή του Καρασμάνη στο 60' και με τον Μπουράκη εκτελεστή πήρε το προβάδισμα στο σκορ(βίντεο). Στο διάστημα 55'-80' και ιδιαίτερα μετά το 0-1, το παιχνίδι γίνεται ροντέο με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, αλλά τα κλασικά και ανεπανάληπτα τετ α τετ να τα έχει η Πέλλα και να αστοχεί ή να πέφτει πάνω στον Σαββουλίδη, σε ενέργειες και τελικές σε πρώτο χρόνο των Μπουράκη, Κατσαμακτσή και σε δευτερεύοντα του Καρασμάνη. Αυτό συνέβει σε τουλάχιστον τέσσερις εξαιρετικές περιπτώσεις που είχαν οι φιλοξενούμενοι για να «τελειώσουν» το παιχνίδι. 
Η Αναγέννηση με τα πολλά γεμίσματα από την απέλπιδα προσπάθεια για την ισοφάριση, βρέθηκε δύο φορές σε πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, με τον Μουρζίδη να αποκρούει σωτήρια, ενώ 2-3 σουτ από μέση απόσταση από κερδισμένα ριμπάουντ, είχαν την ίδια τύχη. Κι αφού η Πέλλα δεν «καθάρισε» το παιχνίδι και τη νίκη, η Αναγέννηση προς το τέλος που κάθε λεπτό της άδειαζε βασανιστικά την «κλεψύδρα», βρήκε την λύση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοκκινίδη λίγο έξω από την περιοχή απέναντι στο μαρμαρωμένο τείχος της Πέλλας, αιφνιδιάζοντας τον Μουρζίδη στην «κλειστή» γωνία του και ισοφαρίζοντας στο 85' σε 1-1. Η Αναγέννηση συνέχιζε να παίζει ψηλά και άναρχα αλλά με περίσσιο πάθος και την Πέλλα αποσβολωμένη από το γκολ της ισοφάρισης, να χάνει την ηρεμία και την συγκέντρωσή που είχε για 80 λεπτά, και ο Τερζής που βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή της και πίσω από τους αμυντικούς της, με κοντινό σουτ έκανε την πλήρη ανατροπή μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς που του επέφεραν την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή. Μια κεφαλιά του Ιωσηφίδη στη εκπνοή του αγώνα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαββουλίδη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον κ. Βαμβακά να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη του.
Η ομάδα μας έχασε σήμερα ακόμα ένα παιχνίδι αν και καλύτερη, φυσικά σε καμία περίπτωση εκθαμβωτική, από λεπτομέρειες που τείνουν να γίνουν «κανόνας» και που δεν λέει να διορθώσει, συμπληρώνοντας 4 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Δεν ήρθε και η καταστροφή με την σημερινή ήττα, αλλά κάτι που πρέπει συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι δεν πρέπει καταρχήν να «χαρίζει» τόσο εύκολα βαθμό ή βαθμούς και μάλιστα σε υποδεέστερους αντιπάλους και το βασικότερο, ότι πραγματικά δεν της αξίζει αυτό που βιώνει το τελευταίο δίμηνο στο πρωτάθλημα, καθηλωμένη στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Υπάρχει χρόνος για περισυλλογή και σκληρή δουλειά, ώστε να αντιστραφεί όσο το δυνατό γρηγορότερα το άσχημο αυτό για όλους μας κλίμα και συναίσθημα.
Η Αναγέννηση έδειξε ελάχιστα πράγματα, λίγο πολύ αναμενόμενα με τις τελευταίες εξελίξεις στο αγωνιστικό κομμάτι του συλλόγου, όμως σήμερα το ήθελε και το ζήτησε πολύ περισσότερο από μας και το πήρε με ψυχή και πάθος.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα του σημερινού αγώνα, παρά τις όποιες αντιδράσεις των δύο ομάδων τόσο για το πέναλτι της Πέλλας από τους γηπεδούχους, όσο και για την υποψία ή βεβαιότητα οφσάιντ των φιλοξενουμένων στο δεύτερο και νικητήριο γκολ της Αναγέννησης.
Οι συνθέσεις:
Αναγέννηση Γ.(Κουτίδης): Σαββουλίδης, Αλεξανδρίδης Γ., Αλεξανδρίδης Κ., Χαραδιτίδης, Ασλανίδης, Καλαιτζής(Στεφανίδης), Κοκκινίδης, Γεωργίας, Λαζαρίδης(Ουζούνης), Τερζής, Θεοδωρούδης(Ξανθόπουλος)
Μ.Α. Πέλλας (Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Τζιότζιος, Σιάγκας, Σιαματάς, Πανταζίδης(Πλιόγκας), Μπουράκης, Ιωσηφίδης, Παναγιωτέλης, Ρέκος Β.Ι.(Καρασμάνης), Σαλίκας(Στάγκος), Κατσαμακτσής. Απόντες: Ζώγας, Μπρατσούδης, Παλιάικος
  • Πριν την έναρξη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη παράγοντα της Αναγέννησης.
  • Οι φίλοι της Πέλλας ήταν και πάλι σήμερα στις εξέδρες πολυπληθέστεροι και εκδηλωτικότεροι απ' αυτούς των γηπεδούχων.
  • Ο ήδη εγκαταλελειμμένος, ταλαιπωρημένος και κακός αγωνιστικός χώρος, έγινε κάκιστος με την «φροντίδα» των ανθρώπων της Αναγέννησης που του έριξαν μπόλικο νερό δυσκολεύοντας αφάνταστα τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και «σκοτώνοντας» το θέαμα.
  • Η «παράνομη» είσοδος και παρουσία στο αγωνιστικό χώρο του αδήλωτου στο φύλλο αγώνα παράγοντα και προέδρου της Αναγέννησης κ. Σαββουλίδη και οι έντονες «συστάσεις» και απειλές του σε διαιτητή και βοηθό, δεν περιποιεί τιμή για καμία ομάδα, πόσο μάλλον για την ιστορία της Αναγέννησης. 
  • Τα επεισόδια και οι προκλήσεις έστω και μικρής έκτασης των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων εις βάρος ποδοσφαιριστών της Πέλλας με την στήριξη διοικητικών και εξωδιοικητικών παραγόντων μετά την λήξη του αγώνα έξω από τα αποδυτήρια, δεν αρμόζουν και δεν βοηθούν τις σχέσεις των δύο συλλόγων. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: