Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

3η Ομιλία στα Γιαννιτσά: «Παιδιά σε Κίνδυνο…» - Παρουσίαση δομής: «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το πρωί και ώρα 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (Αιθ. Πληροφόρησης Νέων), θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ». Πρόκειται για ένα Εθελοντικό - Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο, που λειτουργεί στη Βέροια από το 2008 και είναι αφοσιωμένο στην υπόθεση της φροντίδας και προστασίας παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, σε κίνδυνο ή είναι ορφανά. Ιδρύθηκε μετά τα δυσάρεστα γεγονότα, από τη γνωστή σε όλους μας, υπόθεση του Άλεξ.
Αναλυτικότερα οι ομιλητές και οι εισηγήσεις τους:
  1. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας για το Παιδί «Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ο Σκοπός, οι Δομές, οι Άνθρωποι, το Έργο, το Όραμα»
  2. Ελίζα Καραβασίλη, Κοινωνική Λειτουργός της Πρωτοβουλίας για το Παιδί «Το Σπίτι της Βεργίνας, σαν πρότυπη μονάδα φιλοξενίας οικογενειακού τύπου
  3. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός, Παρουσίαση Δομή: «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Βέροιας».
Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί», είναι στην κυριολεξία μια Πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινωνίας της Βέροιας που συνεχίζει να υποστηρίζεται από τα μέλη της, αναδεικνύοντας με το πιο εύγλωττο τρόπο ότι ο εθελοντισμός και η προσφορά δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.
Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί», αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα μίμησης για κάθε Τοπική Κοινωνία και για το λόγο αυτό η παρουσία και συμμετοχή Πολιτών, Εθελοντών, Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευτικών, Γονέων και κυρίως Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίνεται πολύ σημαντική.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 23810-51174.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις.
Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος
Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: