Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Εξαπλατάνου (0-1)1-2. Με DNA τελικών!

Τι κι αν η ομάδα μας σήμερα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Τι κι αν υπήρχαν ένα σωρό αγωνιστικά προβλήματα και ήρθαν να προστεθούν στην εξέλιξη του σημερινού αγώνα περισσότερα. Τι κι αν ακόμα οι περισσότεροι τη θεωρούσαν και τη δήλωναν τελειωμένη και λίγη από την αρχή της χρονιάς. Αυτή με τα πάνω και τα κάτω της, με την απειρία της και το ταλέντο της, κατάφερε με την πίστη και την φιλοδοξία της να τους διαψεύσει παταγωδώς και να είναι πλέον η μία από τις δύο φιναλίστ του μεγάλου τελικού. Είναι κι αυτό το DNA της που δεν μπορείς να αγνοήσεις, όταν στα τελευταία οκτώ χρόνια, είναι η τέταρτη φορά που προκρίνεται σε τελικό κυπέλλου, από ισάριθμες συμμετοχές στην ημιτελική φάση! Αυτό που της λείπει είναι το τρόπαιο, αφού οι τρεις προηγούμενες απόπειρες ήταν αποτυχημένες, είτε λόγω αδικίας το 2009 και ατυχίας το 2012 όταν ως αουτσάιντερ έχασε στα πέναλτι από Εδεσσαϊκό και Ν. Μυλότοπο αντίστοιχα, είτε λόγω έπαρσης και υποτίμησης του αντίπαλου το 2013, όταν ως μεγάλο φαβορί έχασε με 1-3 και πάλι από το Ν. Μυλότοπο. Ας ελπίσουμε η τέταρτη φορά να είναι πιο γλυκιά, νομίζω το δικαιούται!
Μπορεί να μην είναι περιττό να αναφερθώ στους τραυματισμούς που προέκυψαν εντελώς ξαφνικά χθες και σήμερα και ήρθαν αυτοί να προστεθούν σε άλλες απουσίες, ή ότι ο σημερινός σκόρερ έκανε ένεση για να αγωνιστεί στο σημαντικό αυτόν αγώνα, όμως ο στόχος επιτεύχθη κι αυτό είναι που μετράει τελικά και υπό αυτή την έννοια «ξεθωριάζουν» οι όποιες δικειολογίες... Σήμερα δεν θα «μιζεριάσω» να μπω στη γνωστή διαδικασία μακροσκελούς σχολιασμού και κριτικής αγώνα. Σήμερα είναι ακόμη μία μεγάλη μέρα για τον σύλλογό μας, είναι μια μέρα χαράς, μαι μέρα πανηγυρισμών, μια μέρα υπερηφάνειας που θα συμμετέχουμε και πάλι σ' αυτή τη σπουδαία για τα ερασιτεχνικά μας δεδομένα γιορτή του ποδοσφαίρου! Ήμουν και τις προηγούμενες φορές δίπλα της και αισθάνθηκα υπέροχα και στις τρεις συμμετοχές της σε τελικούς, άλλοτε από πολύ κοντά ως μέλος της διοίκησης, κι άλλοτε επικουρικά ως φίλος και οπαδός της. Η σημερινή πρόκριση όμως πιστεύω ότι είναι κάτι ξεχωριστό, κι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και σπουδαιότητα, τηρουμένων και δεδομένων των αναλογιών με τις προηγούμενες, αφού πρόκειται για μια ομάδα νέα και νεανική, που δημιουργήθηκε περίπου από την αρχή και που σχεδόν οι μισοί ποδοσφαιριστές του ρόστερ της μέχρι και πέρυσι αγωνίζονταν σε παιδικά πρωταθλήματα, ενώ κάποιοι 20χρονοι και 22χρονοι λογίζονται ως μερικοί από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της! Αυτή η ομάδα «σεμνά και ταπεινά» έθεσε τους στόχους της και κατάφερε πολύ περισσότερα μέχρι σήμερα, από όσα θα πίστευε και ο πιο αισιόδοξος παράγοντας ή οπαδός της. Είμαστε στον τελικό όταν πολλές βαριές και ιστορικές φανέλες του νομού, θα είναι στις εξέδρες του γηπέδου που θα τον φιλοξενήσει... Όμως το «ταξίδι» και το «όνειρο» συνεχίζονται και δεν εξαργυρώνονται ούτε με μια μόνο σημαντική πρόκριση, ούτε μόνο με μια συμμετοχή σε ένα μεγάλο τελικό, όσο σπουδαίος ως επίτευγμα κι αν είναι αυτός. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και αρωγούς αυτής της προσπάθειας και ιδιαίτερα τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας! Δεν ξεχνάμε φυσικά και τον πρώην προπονητή μας Κώστα Νινιατσούδη, που είχε σημαντική συμβολή σ' αυτή την πορεία.
Κι επειδή η αξία του νικημένου δίνει δόξα στον νικητή, επιγραμματικά θα πω ότι ο Εξαπλάτανος ήταν πιο έτοιμος, πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος σήμερα, έστω κι αν δεν έπιασε τόσο καλή απόδοση. Είναι μια σκληροτράχηλη, καλοδουλεμένη και ευπροσάρμοστη ομάδα σε κάθε συνθήκες αγώνα, κι αυτό απέδειξε και σήμερα. Βρίσκεται και όχι άδικα στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα μια ανάσα πίσω από την κορυφή. Κι αυτό θα είχε ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν όλα τα παραπάνω δεν τα γνώριζε η ομάδα μας, ή αν η Δόξα την αιφνιδιάζε με κάτι διαφορετικό από αυτό που γνώριζε και προετοιμαζόταν για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η Δόξα Εξαπλατάνου ήταν η γνωστή Δόξα που γνωρίζουμε, η Δόξα που είδαμε και σήμερα. Η Πέλλα δεν ήταν αυτή που ξέραμε κι αυτή που περιμέναμε να δούμε σ' έναν τόσο κρίσιμο αγώνα... Η ομάδα μας έπαιξε με την φωτιά, υπνωτισμένη για μια περίπου ώρα αγώνα έχοντας δεχθεί το 0-1 μόλις στο 5ο λεπτό από τον προωθημένο Θωμά με μονοκόματο σουτ μέσα από την περιοχή, κι ευτυχώς δεν της στοίχισε αυτό στο τέλος. Από την ισοφάριση με το έξοχο πλασέ του Σαλίκα στο 60' ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Κατσαμακτσή και μετά, ήταν αυτή που φάνηκε περισσότερο στο γήπεδο χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες με Μπουράκη, Κατσαμακτσή και Ζώγα, κι ενώ διαχειρίστηκε αρκετά καλά το τελευταίο ημίωρο του αγώνα, έφτασε δύο λεπτά πριν την λήξη από στιγμίαια αδράνεια να κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό, όταν ο Τσόλκας πέτυχε από κοντά το 1-2. Ο Εξαπλάτανος όμως είχε σπαταλήσει τις λίγες ευκαιρίες του στο καλό του αρχικό διάστημα και στο τέλος δεν έδειχνε ικανός να κάνει την υπέρβαση. Έτσι μέχρι το τελικό σφύριγμα δεν έγινε τίποτα σημαντικό μπροστά στις δύο εστίες και η Πέλλα πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.
Ο κ. Φωτιάς και οι βοηθοί του ήταν καλοί δεν είχαν προβλήματα σε ένα καθαρό και αθλητικό παιχνίδι, έστω κι αν η Πέλλα αμφισβητεί την εγκυρότητα του δεύτερου τέρματος της Δόξας ως οφσάιντ όπως υποστηρίζει ότι δείχνει ξεκάθαρα και το βίντεο του αγώνα που θα δούμε τις επόμενες μέρες από την κάμερα του Europe 1 που κάλυψε τον αγώνα.
►Στο άλλο ζευγάρι ο Εδεσσαϊκός νίκησε με 1-3 και στο δεύτερο παιχνίδι τον Όλυμπο Αψάλου και θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στο μεγάλο τελικό. 
►Το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου για τη φετινή αγωνιστική περίοδο που σημειώθηκε σήμερα στο γήπεδο της Πέλλας, είναι μεν ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε κιόλας γι' αυτό, όταν στο μεγαλύτερο χωριό του νομού Πέλλας με πολλούς ποδοσφαιρόφιλους αν μη τι άλλο, οι 170-180 φίλαθλοι αποτελούν και ρεκόρ!
Οι σύνθεσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Πανταζίδης, Παναγιωτέλης, Σιαματάς, Ιωσηφίδης, Μπουράκης, Κατσαμακτσής, Σιάγκας, Τζιότζιος, Ρέκος Β.Ι.(Μπρατσούδης 42', Ζώγας 46'), Σαλίκας(Παλιάικος). Απόντες: Πλιόγκας, Βουδούρης, Μαρκόπουλος ενώ Στάγκος και Γεωργιάδης προφυλάχθηκαν λόγω τραυματισμών.
Δόξα Εξαπλατάνου(Σαπουντζής): Δημητριάδης, Θωμάς, Τζόρμπας E., Ντόγκαρης(Παρτσανάκης 70'), Κουντουράς, Κοντακτσής, Ουζούνης, Τσόρμπας Β.(Καραγλάνης 90'), Τσόλκας, Μποζίνης(Λεμονάκης 62'), Καραδήμος.














Δεν υπάρχουν σχόλια: