Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΠΟ: Έρχονται 200 προσλήψεις αρχαιοφυλάκων

Ενέργειες προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες, πραγματοποιούνται από τα συναρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε με το υπουργείο να καλεί την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) να αναστείλει την προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα 20/2/2017 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίησή της, στη διάρκεια της οποίας θα παραμείνουν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι της χώρας.
Οι υπάλληλοι ζητούν μεταξύ άλλων «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών», καθώς και την «άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ» που εξαγγέλθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων από το υπουργείο Πολιτισμού, γίνεται «δεδομένου ότι το ΥΠΠΟΑ ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες όπως και για άλλα θέματα απασχόλησης αρχαιοφυλάκων, τα οποία με δική του πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκαν».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: