Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΝΔ: Ναι στο κλείσιμο της αξιολόγησης όχι στα μέτρα

Για επικοινωνιακή καταιγίδα που κάνει το άσπρο μαύρο κάνουν λόγο στο Μοσχάτο και προετοιμάζουν τη δική τους επικοινωνιακή αντεπίθεση.
Η αποδόμηση των πανηγυρισμών της κυβέρνησης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τη ΝΔ που μετατοπίζει την αντιπολιτευτική της κριτική επικρίνοντας την κυβέρνηση για το ότι προσανατολίζεται να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση με νέες υποχωρήσεις σε μέτρα λιτότητας και χωρίς επαρκή ανταλλάγματα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση.
Μάλιστα το στίγμα το έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης που σχολίασε ως «επικοινωνιακή καταιγίδα» της κυβέρνησης που «κάνει το άσπρο μαύρο» τις πρώτες κυβερνητικές αντιδράσεις για τα όσα διημείφθησαν στο Eurogroup, ενώ λίγο αργότερα ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης σχολιάζοντας τo non paper του Μαξίμου ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Τι συνέβη στο Eurogroup: ΟΧΙ πολιτική συμφωνία, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ το αφορολόγητο, ΚΟΒΟΝΤΑΙ συντάξεις, ΝΑΙ στις ομαδικές απολύσεις, ΟΧΙ χρέος, ΟΧΙ QE (σ.σ. πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης)».
Στη ΝΔ αμφισβητούν το κλίμα που διαμορφώνεται από πλευράς κυβέρνησης ότι η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι επί θύραις και στέκονται κυρίως στο γεγονός ότι συμφωνήθηκε η έλευση της τρόικας στην Αθήνα για να προχωρήσουν περαιτέρω οι συζητήσεις προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία.
Ωστόσο στη ΝΔ από τη στιγμή που πίεζαν προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εγκαλώντας την κυβέρνηση για καθυστερήσεις, κυρίως εστιάζουν στη λογική που παρουσιάζει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα το περίγραμμα των αποφάσεων του Eurogroup για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα» και αντιδρούν τονίζοντας ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης εφόσον προχωρήσει όπως σχεδιάζεται τότε «το αποτέλεσμα είναι θα είναι οδυνηρό για τους πολίτες».
Το ζήτημα που τώρα καλείται να αντιμετωπίσει η ΝΔ είναι το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει από το αίτημά της για πολιτική αλλαγή καθώς μια διαφαινόμενη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και στο βαθμό που επικοινωνιακά καταστεί δυνατό να την διαχειριστεί η κυβέρνηση τότε ο χρονικός ορίζοντας των εκλογών μετατίθεται για το μέλλον.  Γι’ αυτό και στη ΝΔ στέκονται κυρίως στο κόστος των μέτρων προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα της δικής τους στρατηγικής.

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: