Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Εκτός έδρας νίκη και για τις παγκορασίδες των "Ικάρων" Γιαννιτσών στην έναρξη του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ

Την φόρα του ανδρικού τμήματος που στέφθηκε πρωταθλητής Β' ΕΚΑΣΚΕΜ πήραν και τα μικρά αγωνιστικά τμήματα των "Ικάρων" Γιαννιτσών, αφού μετά και τους παμπαίδες που "ψαλίδισαν" εκτός έδρας τα φτερά του "Αετού" Κιλκίς με 25-74, σειρά πήραν οι παγκορασίδες που επικράτησαν στην Αλεξάνδρεια του τοπικού "Άθλου" με 35-41.
Το παιχνίδι δικαιολόγησε πλήρως τον τίτλο του ντέρμπυ με όμορφο μπάσκετ, δυνατές φάσεις, αγωνία και ένταση καθώς και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο σκορ. Καμμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει μπροστά και να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας.Η τελική έκβαση του πρώτου αγώνα της χρονιάς σκόρπισε χαρά στην οικογένεια των μικρών κοριτσιών των "Ικάρων" που έγιναν ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου μετά τη λήξη του συναρπαστικού αγώνα.
Σπόντης Νίκος( προπονητής Ικάρων):
« .......Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μας αλλά και στα κορίτσια του Άθλου για το ωραίο μπάσκετ που έπαιξαν μιας και ήταν ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα .. Εφαρμόσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο σε άμυνα και επίθεση, κάτι το οποίο οι παίκτριες μας το ακολούθησαν σε μεγάλο βαθμό. Κερδίσαμε περισσότερες προσωπικές φάσεις στα γκάρντ , υστερήσαμε ίσως κάτω από το καλάθι αλλά στο τέλος είχαμε καθαρό μυαλό και τύχη να κρατήσουμε την νίκη.. Τα μπράβο λοιπόν αξίζουν σε όλα τα παιδιά που αν και μικρής ηλικίας, καλούνται πολλές φορές να παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις μέσα σε τέτοια απαιτητικά παιχνίδια..Μπράβο σε όλες! Ευχαριστούμε τους υπευθύνους του Άθλου για την ζεστή φιλοξενία τους και υποσχόμαστε να ανταποδώσουμε την ίδια στα Γιαννιτσά!..."
Ο έτερος προπονητής των "Ικάρων" Σερέτης Θεολόγος σημείωσε για το που κρίθηκε η αναμέτρηση: «Νομίζω ότι κρίθηκε στην θέληση, στο πάθος και στη ψυχραιμία που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια του ματς, απόρρεια της άριστης ψυχολογίας που διέθεταν τα κορίτσια για την έναρξη του πρωταθλήματος! . Ευτυχώς όλα κύλησαν καλά για εμάς. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος πανηγυρίσαμε μία νίκη που μας δίνει περισσότερη αισιοδοξία για τη συνέχεια!....Συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες και στην ομάδα της Αλεξάνδρειας που μας υποδέχτηκαν με ανοικτή αγκαλιά δίνοντας το στίγμα του αληθινού πνεύματος του αθλητισμού, που κάποιες φορές ξεχνάμε!....".

Δεν υπάρχουν σχόλια: