Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Δόξα Εξαπλατάνου - Μ.Α. Πέλλας 1-1(3-2). Αν και «τουρίστες» παλικάρια!

Θα ξεκινήσω με πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της αποστολής της ομάδας μας, πρώτα απ' όλα για την συνέπεια, τον σεβασμό και την υπευθυνότητά τους, να βρεθούν στο πλευρό της σ' αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία και να δώσουν το παρόν στο γήπεδο του Εξαπλατάνου! Σε δεύτερη μοίρα αλλά καθόλου αμελιτέα και η παλικαρίσια αγωνιστική παρουσία τους, που παρά τα χίλια μύρια αγωνιστικά προβλήματα, κατόρθωσαν να βάλουν πολύ δύσκολα στην πληρέστατη και φιλόδοξη γηπεδούχο Δόξα Εξαπλατάνου! Θα πω ειλικρινά, ότι σήμερα έζησα μια από τις καλύτερες στιγμές μου ως παράγοντας αυτής της ομάδας και όσο το σκεφτόμουν καλύτερα και βαθύτερα επιστρέφοντας με το λεωφορείο της αποστολής και φέρνοντας εικόνες από τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών πριν, μετά και κατά την διάρκεια του αγώνα, αισθανόμουν ακόμα πιο περήφανος γι' αυτά τα παιδιά! Μπορεί η αποστολή μας να έμοιαζε «τουριστική» όταν ξεκίνησε από την Πέλλα, αλλά όταν πατήσαμε στο γήπεδο μόνο τέτοια δεν ήταν...
Η ομάδα μας σήμερα, αναγκαστικά με εντελώς εναλλακτική αποστολή, μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει ούτε βαθμό από τη Δόξα, αφού το κίνητρο της αναμέτρησης ήταν όλο δικό της, όμως κέρδισε κύρος, αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα και εμπειρίες. Κάποιοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν εκτός από τους αντιπάλους και το δικό τους άγχος, κάποιοι υπερέβαλαν εαυτό για να σταθούν όρθιοι από την κόπωση της νυχτερινής δουλειάς τους, ενώ κάποιοι αγωνίστηκαν και εμπύρετοι! Κάποιοι άλλοι φυσικά δεν μπήκαν στον κόπο, όχι μόνο να βοηθήσουν την ομάδα σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά ούτε στο γήπεδο να έρθουν μόνο με τη φυσική παρουσία τους... Πόσο μάλλον και μερικοί που πριν κρεμάσουν για φέτος τα παπούτσια τους, φρόντισαν ν' αφήσουν «ξεκρέμαστους» άλλους φίλους και γνωστούς... Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, που θα την κάνουμε με το καλό όταν τελειώσει και τυπικά η σεζόν. 
Γενικά στο παιχνίδι απολύτως φυσιολογικά, οι περισσότερες καλές φάσεις ήταν από τη μεριά των γηπεδούχων και στα δύο ημίχρονα, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό και προσανατολισμό και προήλθαν κυρίως από στιγμιαία δικά μας λάθη ή αδράνεια. Άλλωστε οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που καίγονταν για τη νίκη στο κυνήγι του Εδεσσαϊκού και των play off. Όμως η συνολική διαχείριση, η αντίδραση και η ωριμότητα που επέδειξε η ομάδα μας μέχρι το τελικό σφύριγμα, ήταν αυτά που προβλημάτισαν περισσότερο από καθετί άλλο την Δόξα. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε ανταγωνιστική και είχε απαντήσεις ακόμη και όταν βρέθηκε από το δικό της κακό δεκάλεπτο και την αμυντική ολιγωρία της στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, πίσω στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων, από φάσεις που υπό «κανονικές» συνθήκες δεν πρόδιδαν ούτε καν τη δημιουργία ευκαιριών. Στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας και μια από τις καλύτερες του φετινού πρωταθλήματος. 
Κυρίως το πρώτο ήταν το ημίχρονο που θα μπορούσε να πάει το σκορ οπουδήποτε, με την ομάδα μας να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο και να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, έστω κι αν οι γηπεδούχοι κι αυτοί με την σειρά τους δημιούργησαν κάποιες φάσεις. Το 1-1 ως σκορ ημιχρόνου, είναι μάλλον ένα δίκαιο αποτέλεσμα και αντικατοπτρίζει εν πολλοίς, την εικόνα του αγώνα.  Προηγήθηκε η Δόξα στο 30' με τον καλύτερό της παίκτη σήμερα τον Βακιάνη, που βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος λίγο έξω από την μικρή περιοχή πλασάροντας τον Μουρζίδη. Στο 40' η απάντηση της Πέλλας, μετά από καταπληκτική μπαλιά 30 μέτρων του Γεωργιάδη, άψογο κατέβασμα και πλασέ του Ρέκου Β.Ι. που έβαλε στην πλάτη τους αμυντικούς της Δόξας και το 1-1 ήταν γεγονός.
Στο δεύτερο ήρθε εκείνο το νεκρό διάστημα 50'-60' για την ομάδα μας, όχι γιατί έδειχνε κατώτερη των περιστάσεων δεχόμενη κάποια πίεση, αλλά κυρίως γιατί υπέπεσε σε τραγική αμυντική ολιγωρία σε φαινομενικά ελεγχόμενες φάσεις, με αποτέλεσμα να καταφέρει να «ξαλαφρώσει» κάπως τους γηπεδούχους από το άγχος και την αδυναμία, όταν πέτυχαν δύο πολύ «εύκολα» τέρματα με τους Τσόλκα στο 50' με πλασέ μέσα από την περιοχή και τον Βακιάνη και πάλι στο 60' που κατάφερε να δεχτεί την μπάλα πίσω από την άμυνα της Πέλλας, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Στο ίδιο διάστημα δυνατό σουτ του Τσόλκα μέσα από την περιοχή, βρήκε λίγο το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, κι αφού η ομάδα μας ξεπέρασε την ψυχρολουσία των ανέλπιστων τερμάτων, ανέβαζε μέτρα και δεν έδειχνε να παρατάει το παιχνίδι. Ο Μουρζίδης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί σταθερός και διαβασμένος ανακόπτοντας, οπότε ανέβαινε αυτόματα εκτός της αμυντικής και η επιθετική αυτοπεποίθηση. Έτσι φτάσαμε στο 85' με τον Μπουράκη, Κατσαμακτσή και Ιωσηφίδη να κρύβουν την μπάλα και τον τελευταίο να ανατρέπεται καθαρά μέσα στην περιοχή από αμυντικό των γηπεδούχων. Ο κ. Ταγκαλίδης ήταν κοντά και χωρίς δισταγμό υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουράκης(βίντεο) και το παιχνίδι πήρε φωτιά! Και θα έπαιρνε «πυρκαγιά» στην κυριολεξία, αν την πανέξυπνη κάθετη μπαλιά του Κατσαμακτσή στην πλάτη της άμυνας, ο Κεραμάρης που ήταν μόνος αμαρκάριστος αριστερά μέσα στην περιοχή, κινούνταν προς αυτή στο σωστό χρόνο και με τον δέοντα τρόπο. Δεν το έκανε όμως, με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα από μπροστά του χωρίς να την προλάβει και να βρεθεί σε θέση βολής. Ο Εξαπλάτανος προσπαθούσε αιφνιδιασμένος και αποσβολωμένος να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και τον εναπομείντα λίγο χρόνο με κάποιες πτώσεις στο χορτάρι, ενώ το τελευταίο φάουλ στη μεσαία γραμμή που κέρδισε, δεν εκτελέστηκε ποτέ, αφού οι ποδοσφαιριστές του δεν έδειχναν καμία διάθεση να το εκτελέσουν, παρότι τους κιτρίνισε για καθυστέρηση ο κ. Ταγκαλίδης, αναγκάζοντας τον για να μην ξεφύγει σε πιο ακραία μέσα η κατάσταση, να σφυρίξει τη λήξη χωρίς να κρατήσει ούτε δευτερόλεπτο έξτρα χρόνο!
Για την ομάδα μας δεν έχω άλλα λόγια απ' όσα ανέφερα παραπάνω, πραγματικά συγκλονιστική η παρουσία και η προσπάθεια και μπράβο της. Κορυφαίος του γηπέδου ο Νίκος Ιωσηφίδης που έκανε σήμερα πράγματα και θαύματα, ενώ ιδιαίτερα διακριθής ήταν και ο Παναγιωτέλης, χωρίς να αδικώ την μεγάλη προσπάθεια όλων. Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πρώτη φορά σ' ένα τόσο ιδιαίτερο παιχνίδι, δεν είμαι βέβαιος αν καταφέρουν να κάνουν έστω μια ερασιτεχνική καριέρα ή να καταξιωθούν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας, ή ακόμα κι αν θα συνεχίσουν να προσπαθούν και να αγωνίζονται, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι σήμερα καταξιώθηκαν στη συνείδηση όσων ήταν στο γήπεδο, κι «έλαμψαν» με τα ιδρωμένα τους πρόσωπα και τις φανέλες τουλάχιστον στα δικά μου μάτια πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους που «έλαμψαν» δια της απουσίας τους(για τους αδικαιολόγητους από επιπολαιότητα, ανευθυνότητα, ασυνειδησία και ματαιοδοξία), μόνο και μόνο με τη φυσική τους παρουσία χωρίς να κρίνω ενδελεχώς την συμμετοχή ή την απόδοσή τους(δεδομένων των συνθηκών κι αυτή ήταν ικανοποιητική), σεβόμενοι πρωτίστως την ιστορία και την αξιοπρέπεια του συλλόγου, αλλά και την όλη φετινή προσπάθεια των συμπαικτών και φίλων τους. Ήταν εκεί κι αυτό τους δίνει ανάστημα ποδοσφαιρικό και όχι μόνο...
Η Δόξα νομίζω θα πρέπει να αλλάξει πολλά απ' αυτά που έδειξε και σήμερα, αλλά και στο προηγούμενο παιχνίδι της Νέας Τραπεζούντας, αν θέλει να κυνήγησει το «όνειρο» μέχρι τέλους. Καλύτερος της ποδοσφαιριστής με διαφορά σήμερα ο Βακιάνης που αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα μας.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται το Μαυροβούνι, ενώ η Δόξα φιλοξενείται στο Μάνδαλο.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Ταγκαλίδη, Δέλλιου και Αλμαλιώτη.
Οι συνθέσεις
Δόξα Εξαπλατάνου(Σαπουντζής): Δημητριάδης, Ντόγκαρης, Κουντουράς, Θωμάς Γ., Τσόρμπας Ε., Κοντακτσής, Μποζίνης(Λεμονάκης 76'), Ουζούνης, Τσόλκας, Τσόρμπας Β.(Θωμάς Ε. 80'), Βακιάνης(Παρτσανάκης 82').
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Ρέκος Π.Ι.(Κεραμάρης 75'), Σιαματάς, Παναγιωτέλης, Γεωργιάδης, Σαλίκας(Αλμπάνης 80'), Ιωσηφίδης, Μπουράκης, Ρέκος Β.Ι., Κατσαμακτσής, Γκόγκαλης. Απόντες: Μπρατσούδης, Σιάγκας, Καρασμάνης, Πανταζίδης, Στάγκος, Τζιότζιος, Πλιόγκας, κι αυτοί που κρέμασαν οριστικά ή προσωρινά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια πρόωρα για διάφορους λόγους μιας και η σεζόν οδεύει προς το τέλος της, Ζώγας, Ίμπας, Παλιάικος, Μαρκόπουλος, Μυτακόπουλος
►Άριστη, όπως συνηθίζει άλλωστε, η φιλοξενία από τους ανθρώπους της διοίκησης της Δόξας.
►Απουσίες παντού σήμερα για την ομάδα μας, στο ρόστερ, στη διοίκηση αλλά και στις εξέδρες του γηπέδου.























Δεν υπάρχουν σχόλια: