Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Κάτω τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα! Μαζικός πανεργατικός αγώνας! Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 του Μάη!

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίνοντας τα χέρια με τους δανειστές της, υπέγραψε τη συμφωνία για τη νέα λεηλασία των εισοδημάτων μας και την καρατόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Με το “κλείσιμο” της συμφωνίας ύψους 3,8 δις ευρώ, η κυβέρνηση μεθοδεύει με ταχύτατους ρυθμούς νέα βαριά φοροεπιδρομή σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Για να υπηρετήσει το στόχο των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων στα επίπεδα του 3,5% επιβάλλει νέα δραματική μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, ακόμα και αυτοί που παίρνουν σύνταξη μέχρι 490 ευρώ, καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην – έτσι κι αλλιώς άδεια – τσέπη τους και να πληρώσουν νέους δυσβάσταχτους φόρους.
Η κυβέρνηση που υποτίθεται πως θα προστάτευε τις συντάξεις ακόμα και αυτών των χαμηλοσυνταξιούχων, προσυπέγραψε νέα δραματική περικοπή έως και 18%(!), καταργώντας την προσωπικής διαφορά σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Το μέτρο χτυπά πρώτα και κύρια τους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και οδηγεί σε δραματικές περικοπές που φτάνουν μέχρι και τα 300 ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει επίσης μέτρα ύψους 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Συγχρόνως, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ.Στο Δημόσιο τομέα έρχεται νέα «αξιολόγηση και κινητικότητα», ενώ για πρώτη φορά επιβάλλεται όριο στις προσλήψεις συμβασιούχων, στη μισθολογική δαπάνη και στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό θα σημάνει αύξηση του φόρτου εργασίας, νέα εντατικοποίηση και νέα υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών για τους πολίτες. Το νέο αντεργατικό πακέτο προβλέπει επίσης την άλωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, με περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Στον ιδιωτικό τομέα καταργείται η κυριακάτικη αργία, επεκτείνονται και διαιωνίζονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους. Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τη Δημόσια Περιουσία. Στο στόχαστρο μπαίνει τώρα η ενέργεια, αφού προωθείται άμεσο ξεπούλημα του 30% έως 40% των μονάδων παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ, καθώς και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.Η κυβέρνηση κομπάζει για τα περίφημα “αντίμετρα” που περιλαμβάνουν απαλλαγές προς τις επιχειρήσεις, ενώ για να περισώσει το ψευτο-κοινωνικό της πρόσωπο θα μοιράσει υποτίθεται σχολικά γεύματα, για να συγκαλύψει το γενικευμένο καθεστώς της πείνας που αποδεδειγμένα μαστίζει μεγάλη μερίδα του μαθητικού πληθυσμού. Την ίδια ώρα που επιβάλλει τη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα, με περίσσιο θράσος καμώνεται πως θα “βγάλει τη χώρα και το λαό από τα μνημόνια”, ενώ εκλιπαρεί τους δανειστές της για κάποια διευθέτηση του χρέους.
Πρέπει να βάλουμε τώρα τέλος στη μακρά περίοδο αναμονής και απογοήτευσης. Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Η γενική πανεργατική απεργία στις 17 του Μάη είναι ανάγκη να μετατραπεί σε πανεργατικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο και εφαλτήριο νέων μεγάλων αγώνων, ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τα τεράστια τμήματα των εργαζομένων και του λαού μας, που βγάζει το δημόσιο πλούτο στο σφυρί!
Όλοι στους δρόμους!
Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά & αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις:
  • Στην Έδεσσα στις 11 το πρωί στον Πεζόδρομο απέναντι από την Εθνική
  • Στα Γιαννιτσά στις 11 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: