Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Κάλεσμα Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο 4ο μνημόνιο

Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, γυναίκα στη σύνταξη, γυναίκα του καθημερινού μόχθου, του αγώνα της δουλειάς και του νοικοκυριού, εσύ που παλεύεις μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλεις πέρα, να στηρίξεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου
Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών σε καλεί να δώσεις αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια επιπλέον υποβάθμισης της ζωής μας, συνολικά στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας. Από τη δική μας θέληση και δράση εξαρτάται η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Μάη, που θα στείλει μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε να καθορίζουν τις ζωές μας η κυβέρνηση, το κουαρτέτο, οι μεγαλέμποροι.
Απευθυνόμαστε σε σένα εμποροϋπάλληλε, που δίνεις τη δική σου καθημερινή μάχη: στο ταμείο του εμπορικού κολοσσού, του super market, όταν φορτώνεις τα ψυγεία, τα ράφια. Που μπορεί να λείπουν από το σπίτι σου βασικά είδη διατροφής, ένδυσης, επιβίωσης της οικογένειάς σου, καθώς τα κακοπληρωμένα “μαύρα” ωρομίσθια και οι μισθοί πείνας δεν φτάνουν.
Απευθυνόμαστε σε σένα που μπορεί να ζεις με το άγχος της ανανέωσης της 15μερης σύμβασης ή της δοκιμαστικής περιόδου. Που δεν έχεις ούτε καν το στοιχειώδες δικαίωμα να έχεις άδεια μητρότητας. Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ Κεντρικής  Μακεδονίας καταγγέλλουμε την επιχείρηση My Market του ομίλου Metro για τη μη ανανέωση σύμβασης εργαζόμενης που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και εργαζόταν στο κατάστημα της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Η μη ανανέωση της σύμβασης έγινε απροκάλυπτα λόγω της εγκυμοσύνης, καθώς συνιστά μισθολογικό κόστος και η εργαζόμενη δεν θα ήταν “αποδοτική”. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως και αντίστοιχες του κλάδου αλλά και όλων των κλάδων, αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους, για να έχει φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες. Και φυσικά, το δικαίωμα στη μητρότητα, όπως και η προστασία της γυναικείας υγείας, αντιμετωπίζεται ως κόστος και δεν χωράει στο κυνήγι του κέρδους.
Απευθυνόμαστε σε σένα που αγωνιάς πώς θα τα καταφέρεις με τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων γονιών με τα ωράρια λάστιχο, με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με την πλήρη κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Απευθυνόμαστε σε σένα που σου λείπει χρόνος να αφιερώσεις στην οικογένεια, στους φίλους, στην κοινωνική δράση, στα ενδιαφέροντά σου.
Απευθυνόμαστε σε σένα αυτοαπασχολούμενη που μπορεί να ζεις με τον καθημερινό εφιάλτη από τα μπιλιετάκια της ΔΕΗ, της εφορίας, του ΟΑΕΕ. Σε σένα αγρότισσα, που παλεύεις πλάι στον αγρότη σύντροφό σου απέναντι στις πολιτικές που ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά.
Απευθυνόμαστε σε σένα που βλέπεις κάθε τόσο τη σύνταξή σου να μειώνεται, τους κόπους μιας ζωής να μην καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες σου πλέον σαν συνταξιούχο. Σε σένα που αναγκάζεσαι να μοιράσεις την πενιχρή σύνταξη έτσι που να φτάσει να συντηρήσει και τα άνεργα παιδιά σου.
Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, ελεύθερο χρόνο δε συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων, την εκμετάλλευση, την καταπίεση. Η ζωή μας γίνεται πραγματικά δική μας, όταν βρισκόμαστε με αυτούς που έχουμε κοινά συμφέροντα, κοινά οράματα, κοινό βηματισμό στη δράση, στους αγώνες, για να αλλάξουμε τον κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση, ανασφάλεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης και του αγώνα
Δε μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει.
Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 17 Μάη στα Γιαννιτσά
Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος) 11π.μ.
                                                                                   
Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ 
Επικοινωνία: 6949705232,6975862173

Δεν υπάρχουν σχόλια: