Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πρόκληση Βέμπερ: «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό»

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εντόπισε το "πρόβλημα" της Ελλάδας στον πρωθυπουργό της. Τι δήλωσε μετά τη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Μια δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάνφρεντ Βέμπερ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς φέρεται να θεωρεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Ελλάδας το ότι έχει για πρωθυπουργό έναν κομμουνιστή.
Όπως αναφέρει από την Ουάσιγκτον, με ανάρτησή της στο twitter, η ανταποκρίτρια της Καθημερινής, ο κ. Βέμπερ είπε: "Έχουμε ένα μικρό πρόβλημα. Μπορεί να ολοκλήρωσαν την τεχνική συμφωνία (Ελλάδα και δανειστές) αλλά παραμένει ένα ερώτημα", εξηγώντας:
"Είχα την ευκαιρία να συζητήσω για την Ελλάδα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά ως μέλος του ΕΛΚ έχω να πω ότι στην Ελλάδα έχουν κομμουνιστή πρωθυπουργό και αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα εκεί".
Τη δήλωση του κ. Βέμπερ σχολίασε σκωπτικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
Στη σχετική ανάρτηση της, η κα Σβίγκου παραθέτει φωτογραφία από συνέντευξη του κ. Βέμπερ σε ελληνική εφημερίδα τον Ιανουάριο, υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επίθεση που και πρόσφατα είχε κάνει κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τότε την εφάπαξ παροχή της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους.
«Η κοινωνική αλληλεγγύη και η προστασία των αδυνάμων θα παραμείνει προτεραιότητά μας όσο κι αν έχει πρόβλημα ο κ. Βέμπερ και το εκφράζει συνεχώς», έγραψε η κα Σβίγκου.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: