Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Εισαγγελέας για το παράνομο στοίχημα

Με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου δίνεται προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του παράνομου στοιχήματος. Εισαγγελέας υπεύθυνος για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων χωρίς άδεια, ορίζει σε κάθες Εισαγγλία στη χώρα, ο Άρειος Πάγος με εγκύκλιό του.
Συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ενημέρωσε τος Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών πως θα πρέπει να οριστεί εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος όντας σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία, θα πραγματοποιεί ελέγχους για τον παράνομο στοιχηματισμό.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το φαινόμενο αυτό "έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις και αποτελεί όχι μόνο εστία διαφθοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων, αλλά και πύλη σοβαρής οικονομικής αιμορραγίας για τα έσοδα του κράτους από την απώλεια φόρων, το ποσό των οποίων, σε ετήσια βάση, προσεγγίζει το 1.500.000.000 ευρώ, το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού και της διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου, χωρίς την απαιτούμενη προς τούτο άδεια".
Παράλληλα, ενημερώνει πως ο παράνομος στοιχηματισμός σχετίζεται με διάφορες αξιόποινες πράξεις, όπως νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και ότι μπορεί να εντοπιστεί σε διάφορους, κατ' επίφαση, ψυχαγωγικού ή υγειονομικού ενδιαφέροντος χώρους όπου έχουν εγκατασταθεί παιγνιομηχανήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, των οποίων το λογισμικό έχει τροποποιηθεί από ειδικούς για την περίπτωση τεχνικούς.
Για τους λόγους αυτούς ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά μεταξύ άλλων:
- Σε περίπτωση σχηματισμού δικογραφίας κατά την αυτόφωρη διαδικασία, να αποφεύγεται η διάσπαση της δικογραφίας και δη ο διαχωρισμός της ανάλογα με την ιδιότητα του εμπλεκόμενου προσώπου (ιδιοκτήτης καταστήματος, υπεύθυνος διεξαγωγής παράνομου παιγνίου, προσωρινά υπεύθυνος, παίκτης, συνεργός), προκειμένου να διασφαλιστεί το ενιαίο της εκδίκασης και συνακόλουθα η ορθοκρισία της εκφερόμενης δικαιοδοτικής κρίσης και
- Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κάθε νομού της περιφέρειάς σας, με ευθύνη και επιμέλεια του κατά τα άνω ορισθέντος εισαγγελικού λειτουργού, θα τηρούνται λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για τους διενεργηθέντες κατά μήνα ελέγχους, καθώς και τη διαδικαστική πορεία των σχετικών υποθέσεων, ο ίδιος δε θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την επιβολή ή μη των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων εκ μέρους των αρμόδιων κατά τόπο Δήμων, τα στοιχεία δε αυτά θα είναι αμέσως διαθέσιμα, οποτεδήποτε ζητηθούν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αντωνία Ξυνού
Φωτό: sooc.gr
Πηγή: News247.gr

1 σχόλιο:

~reflection~ είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
(Βέβαια, αυτό ευνοεί τους "πιστοποιημένους" του στοιχήματος, βλ ΟΠΑΠ.... Ένας δείκτης της φτώχειας μιας χώρας είναι το ποσοστό εθισμού στα τυχερά παιχνίδια)

Κάτι που πονάει ακόμη πιο πολύ είναι η ροπή των μαθητών Γυμνασίου, παρακαλώ, στα τυχερά παιχνίδια που συνδέονται με τον αθλητισμό.
Πλέον η πλειοψηφία των μαθητών γυμνασίου ΔΕ μιλούν για το ποδόσφαιρο ούτε με αθλητικό πνεύμα, ούτε ως φίλαθλοι, παρά μόνο ως τζογαδόροι που επενδύουν το χαρτζιλίκι τους στην πιθανότητα του τάδε στοιχήματος.

ΤΡΑΓΙΚΟ, ομολογουμένως.