Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Ο Γιούνκερ αποθεώνει τους Έλληνες για το κουράγιο τους

Μηνύματα σε Βερολίνο και ΔΝΤ από τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος στο περιθώριο της συνάντηση των G7, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Τι είπε για τον ελληνικό λαό.
Ανταπόκριση από Βρυξέλλες
"Η Ελλάδα είναι σε σωστή τροχιά. Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο κουράγιο και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα και αυτό το έθνος οφείλουμε να το σεβαστούμε".
Τάδε έφη ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την Ταορμίνα της Ιταλίας που βρίσκεται για την συνάντηση των G7.
Στον απόηχο του Eurogroup της Δευτέρας και του κλίματος που επικράτησε -και φάνηκε τόσο από τις παγίδες που αποκάλυψε την Τρίτη το News247.gr, αλλά και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που διέρρευσαν χθες- ο Γιούνκερ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς κάθε αποδέκτη:
Προς την Γερμανία και το ΔΝΤ, να σταματήσουν επιτέλους τα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας, αλλά και προς τους Ελληνες, να μην χάνουν το κουράγιο τους κατά τις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Γνωστός για τις φιλοελληνικές του θέσεις, ο Γιούνκερ, είναι πάγια «σύμμαχος» των ελληνικών θέσεων, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που ακόμη και σήμερα διατηρούν μεγάλες επιφυλάξεις για τα βήματα της ελληνικής πλευράς.

Φωτογραφία: AP/Jean-Francois Badias
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: