Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας σχετικά με το θέμα της ενοικίασης διαμερισμάτων για εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη των Γιαννιτσών

Συνδημότισσες/ες,
Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το θέμα της ενοικίασης διαμερισμάτων για εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη των Γιαννιτσών, βιώνουμε έναν ανείπωτο παραλογισμό με πρωταγωνιστές στο ρόλο του θύτη την ηγεσία της παρούσας δημοτικής αρχής του Δ. Πέλλας και στο ρόλο του θύματος δεκάδες οικογένειες προσφύγων. Έναν παραλογισμό που αφήνει έκθετη την πόλη μας και τους κατοίκους της, που φέρνει στο νου μας άσχημες εικόνες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.
Όταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενοικίασης, από ΜΚΟ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, διαμερισμάτων και εγκατάστασης σε αυτά οικογενειών προσφύγων, έχει βρει ευρείας αποδοχής σε πληθώρα Δήμων ανά την ελληνική επικράτεια, στην περίπτωση μας οι πρόσφυγες φαίνεται πως κρίνονται ανεπιθύμητοι από «κάποιους», οι οποίοι «κάποιοι» με το λόγο και τη στάση τους πρακτικά εξανάγκασαν την Ύπατη Αρμοστεία να εγκαταλείψει το όλο εγχείρημα στην πόλη των Γιαννιτσών και τις ήδη εγκατεστημένες οικογένειες να απομακρυνθούν από τη στέγη τους.
Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι λέξεις άγνωστες για την ευρεία πλειοψηφία των κατοίκων των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής. Η δε αρωγή προς όλους και όλες που ατυχείς συγκυρίες τους έχουν φέρει κοντά μας ήταν και είναι αδιαμφισβήτητη. Ως εκ τούτου και με πλήρες αίσθημα ευθύνης αλλά και απόλυτο σεβασμό στις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης , η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη συνολική συμπεριφορά και στάση της παρούσας Δημοτικής Αρχής γενικότερα, και του επικεφαλής της, κ. Στάμκου, ειδικότερα, απαιτεί δε άμεσα όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις για αυτήν. Δηλώνουμε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν προτιθέμεθα να δώσουμε σε κανέναν απολύτως το δικαίωμα να διασύρει τους συνδημότες και την πόλη μας, πολύ περισσότερο δε σε βάρος αθώων κατατρεγμένων ψυχών.

Η Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: