Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πόσες Κυριακές το χρόνο έχετε τσίπα;

«Δεν έχουν τσίπα» έγραφε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για εκείνους που «προωθούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές».
«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με βάση μια μελέτη του ΟΟΣΑ, η οποία θα τελείωσει το φθινόπωρο! Δεν έχουν τσίπα.» - 
Δ. Παπαδημούλης
«ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ» τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του και καλούσε σε 24ωρη απεργία, βροντοφωνάζοντας:
«Εμπαίζουν πλέον την κοινωνία, όταν επικαλούνται για την εφαρμογή του μέτρου την τόνωση της αγοράς αυτοί, που με τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».
Ολόκληρη η …παλικαρίσια ανακοίνωση (17/01/2014 εδώ).
Πέρασαν κάμποσες Κυριακές από τότε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταλήγει σε μια συμφωνιούλα, αφού βέβαια πέρασε στο μεταξύ και μια μνημονιάρα, όπου τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι και 32 Κυριακές το χρόνο, σε περιοχές που είναι ή θα βαφτίζονται τουριστικές. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, έσπευσε από νωρίς να δηλώσει πως η καλή κυβέρνηση διαφωνούσε με το μέτρο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «μπορούμε να το δούμε ως εκσυγχρονισμό καθώς η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι κάτι που επιτρέπεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ».
Ας μην ανησυχεί κανείς, όμως, διότι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με ανακοίνωση της (ολόκληρη η …λεβέντικη ανακοίνωση εδώ):
«…η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνιστά αναχρονισμό και ως εκ τούτου καθήκον μας είναι η περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα δώσει αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, ενάντια στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές».
Ας επανέλθουμε στη δήλωση του Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος – όπως είδαμε και πιο πάνω – υποστήριζε πως «δεν έχουν τσίπα» εκείνοι που «προωθούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές». Δεν γνωρίζουμε αν έχει ασχοληθεί με αυτούς που πάνε να τις εφαρμόσουν. Ίσως σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, να μην έχουν τσίπα καμιά 30αριά Κυριακές το χρόνο και τις υπόλοιπες να μπαίνει μπροστά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα δίνει «αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας»…

*To σκίτσο είναι του Βασίλη Παπαγεωργίου (Πριν – 7/5/2017)
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: