Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΝΔ για Eurogroup: Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες

Με ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα για το θέμα του χρέους και υποστηρίζει ότι το μόνο αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι λιτότητα και εξοντωτικά πρωτογενή.
Ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα στο χθεσινό Eurogroup επέρριψε η Νέα Δημοκρατία.
Ειδικότερα η ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η Κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο Μνημόνιο και νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δις ευρώ.
Έφτασε στο σημείο ο κ. Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Δυστυχώς, χθες αποδείχτηκε ότι έλεγε, άλλη μια φορά, ψέματα.
Με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο.
Χθες, είχαμε ακόμα ένα Eurogroup χωρίς συμφωνία. Ούτε για το χρέος. Ούτε για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ.
Ούτε καν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση κάποιας δόσης!
Τελικά, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα.
Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία».
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: