Τρίτη 16 Μαΐου 2017

H Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης, ουσιαστικά υπέγραψε ένα 4ο μνημόνιο, αποτελειώνοντας έτσι ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, μειώνει το αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ, αφαιρεί ένα ακόμη μισθό από τον εργαζόμενο, και προωθεί περαιτέρω μείωση κατά 18% των συντάξεων, μετατρέποντάς τες κυριολεκτικά σε προνοιακά επιδόματα-βοηθήματα. Αυτή είναι και η ουσία της νέας κοροϊδίας των αντιμέτρων, δηλαδή να παίρνουν 10 από όλους για να δώσουν πίσω 1 σε λίγους.
Παράλληλα, διατηρεί το ίδιο πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ παρουσιάζει ως τεράστια νίκη των διαπραγματεύσεων τη διατήρηση (!!!) του ίδιου αριθμού συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και για την επόμενη διετία. Πανηγυρίζουν δηλαδή γιατί πήραν την έγκριση των δανειστών να συνεχίσουν να προωθούν ελαστικές σχέσεις απασχόλησης και να προσλαμβάνουν συμβασιούχους ΙΔΟΧ για να καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου. Για μονιμοποιήσεις των μακροχρόνια συμβασιούχων δεν γίνεται καμία συζήτηση, παρά μόνο διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο, με πληροφορίες από τα αρμόδια Υπουργεία που εντέχνως διαρρέουν, χωρίς επισήμως είτε να επιβεβαιώνονται είτε να διαψεύδονται.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οδηγεί με συνέπεια τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, υπηρετώντας την πολιτική των μονοπωλίων και το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης.
Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών σχεδίων της Κυβέρνησης, συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στα συλλαλητήρια των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε το αγώνα απέναντι στις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης να μας οδηγήσει σε ένα εργατικό μεσαίωνα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους αφήσουμε…

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Να μην ψηφιστούν από τη Βουλή τα νέα μέτρα και το 4ο μνημόνιο.
• Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το 2010 έως σήμερα.
• Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
• Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών του Δημοσίου.
• Να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων μακροχρόνια συμβασιούχων με την μονιμοποίησή τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.
       Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Σπύρος Σαμαρτζής                            Άρης Βάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: