Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Sleepover στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας οργανώνει για δεύτερη φορά διανυκτέρευση για παιδιά 8-11 χρόνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.
Το sleepover θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2-6-2017 από τις 20:00 μέχρι τις 8:00 του Σαββάτου 3-6-2017, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Μουσείο, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα προγράμματα και δράσεις βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 και υλοποιείται με την συμμετοχή έμπειρων υπαλλήλων του Μουσείου μας.
Η δράση υποστηρίζεται από Δημοτικό Σχολειό Πέλλας με διευθυντή τον κ. Αριστείδη Μπουλουσάκη, το Δημοτικό Σχολείο Νέα Πέλλας με διευθυντή τον κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννη, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας -ΟΦΑ- οι οποίοι θα εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της Αστρονομίας και του Σύμπαντος με την παρατήρηση πλανητών από τηλεσκόπια και παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού σε Power Point.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αρχαιότερο λογοτεχνικό είδος «την ποίηση» με την αφήγηση ποιημάτων που θα γίνει από την ποιήτρια Ελένη Χαρμάνα, εκπρόσωπο του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Νομού Πέλλας.
Ακολουθεί κατασκευή πήλινων λυχναριών από την συντηρήτρια Ιωάννα Κεχαγιά στα υπερσύχρονα εργαστήρια του Μουσείου μας.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρό και την ανάγνωση παραμυθιών πριν τον ύπνο.
Στα παιδιά θα προσφερθεί βραδινό και πρωινό αφού πρώτα έχουν ενημερωθεί οι γονείς για το τι θα δοθεί στα παιδιά για τυχόν αλλεργίες, κ.λπ.
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο (sleeping bang) ή κουβερτούλα, ή σεντονάκι, μαξιλάρι, φακό και να φορούν άνετα ρούχα ώστε είναι έτοιμα για ύπνο.
Κατά την προσέλευση των παιδιών οι γονείς θα πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή των παιδιών τους στην δράση του Μουσείου.
Η διανυκτέρευση ξεκινά από της 20:00 της Παρασκευής και ολοκληρώνεται στις 8:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, όποτε και οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους μετά από επίδειξη της ταυτότητας τους. Όλα τα παιδιά με την αποχώρηση τους από το Μουσείο Πέλλας θα λάβουν και αναμνηστικό δωράκι.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2382031160.
Υπεύθυνες επικοινωνίας Ιωάννα Κεχαγιά, Δέσποινα Ζηλίδου

Η ΣΥΜMΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 20. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
58005, Πέλλα
Τηλ. 2382031160 - Αριθμ. Τηλ/τυπίας 2382033092
Ηλ. Δ/νση: pella.museum@gmail.com-efapel@culture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: