Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Την επόμενη εβδομάδα το μνημόνιο του ΔΝΤ

Πέφτουν υπογραφές την άλλη εβδομάδα για το μνημόνιο του ΔΝΤ. Έχει σταλεί το σχέδιο με τη μορφή επιστολής προθέσεων. H ελληνική πλευρά αναμένεται να το υπογράψει και να το επιστρέψει πάλι.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί και από την Ελληνική Κυβέρνηση το κείμενο του προγράμματος εν αναμονή που θα συνάψει το ελληνικό δημόσιο με το ΔΝΤ σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup του Λουξεμβούργου.
Το κείμενο της «προκαταρκτικής» συμφωνίας με το Ταμείο έχει ήδη σταλεί στην Αθήνα και για τυπικούς λόγους θα σταλεί ξανά υπογεγραμμένο από την ελληνική πλευρά ως επιστολή προθέσεων (Letter of intent) στο Ταμείο ώστε οι επικεφαλής της ομάδας του Ταμείου για την Ελλάδα να μπορούν να εισηγηθούν στο ΔΣ του ταμείου γα να εγκριθεί ως τις 27 του μήνα.
Ανώτερη πηγή του οικονομικού επιτελείου τόνιζε ότι έχει καταβληθεί προσπάθεια το πρόγραμμα του ΔΝΤ να μην διαφέρει από αυτό του ESM ενώ κρίσιμο είναι και το διάστημα που θα δοθεί μέχρι η προκαταρκτική συμφωνία να γίνει κανονική συμφωνία.
Σε ότι αφορά  την  εκταμίευση της δόσης των 8,5  δις  ευρώ  από τον ESM υπολογίζεται να γίνει στο Eurogroup ή μετά το Eurogroup την 10η Ιουλίου καθώς θα επικυρωθεί από το ανώτατο όργανο του ESM που συγκρίνεται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στην εκταμίευση της δόσης η ολοκλήρωση διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.
Τις επόμενες αξιολογήσεις ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από δω και στο εξής να παραμένει σε τροχιά εφαρμογής υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους.
Για τον μήνα Ιούνιο το μόνο δύσκολο πράγμα που μένω έχει σχέση με τη νέα αρχή εσόδων και με μία σειρά υποχρεώσεων οι οποίες είναι τεχνικά δύσκολες και είναι πιθανό για αυτό το λόγο να υλοποιηθούν εν μέρει.

Τάσος Δασόπουλος 
Πηγή φωτογραφίας: sooc
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: