Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

«Τέρμα πια στην κοροϊδία – μόνιμη και σταθερή για όλους εργασία!»

Και να που ξαφνικά ξεχύθηκαν στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στους Δήμους όλης της χώρας, οι άνθρωποι με τα πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκα που μαζεύουν τα σκουπίδια μας. Ξαφνικά; Όχι και τόσο. Απλώς, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έφτασε η ώρα να γίνει πια ορατό σε όλους και όλες πως τα παραμύθια και οι φτηνές υποσχέσεις, οι παρατάσεις και τα ψέματα, τελείωσαν. Όσοι έπαιζαν με το πρόβλημα των συμβασιούχων και προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο με «ρυθμίσεις – φαντάσματα», βλέπουν πως ο χρόνος σώθηκε. 
Οι μάσκες έπεσαν:  η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με κροκοδείλια δάκρυα, κατηγορεί την κυβέρνηση, η κυβέρνηση, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, κατηγορεί το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Ελεγκτικό Συνέδριο κατηγορεί όλους όσοι κράτησαν στην δουλειά τους συμβασιούχους.
Η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα νεοφιλελεύθερα τρωκτικά και η δικαιοσύνη τους δε θέλουν τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. Προτιμούν τους χρυσοπληρωμένους εργολάβους και τους εργαζόμενους/σκλάβους! Από το 2010 άλλωστε, μαζί με τα μνημόνια, μας ήρθε και ο Φούχτελ να πρακτορεύει, σε αγαστή συνεργασία με τους εδώ δημάρχους, την ιδιωτικοποίηση όχι μόνο της καθαριότητας αλλά και πολλών άλλων λειτουργιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στα σχέδιά τους δεν υπάρχει η μόνιμη εργασία, αλλά η ανακυκλούμενη ανεργία. Οι ζωές των ανθρώπων δεν χωράνε στους υπολογισμούς τους.
Οι άνθρωποι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας ξεσηκώνονται. Και διεκδικούν το αυτονόητα: μόνιμη και σταθερή εργασία! Στο Υπουργείο Πολιτισμού το γνωρίζουμε καλά το θέμα αυτό. Το γνωρίζουμε καλά γιατί οι μισοί εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ είναι αορίστου χρόνου, μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, απληρωσιάς, εναλλαγής εργασίας/ανεργίας, φόβου και αγωνίας, με κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας. Το γνωρίζουμε καλά γιατί και σήμερα χιλιάδες είναι που δουλεύουν στα σκάμματα, στα γραφεία, στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με ΕΣΠΑ, με προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας». Την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες αδειάζουν από προσωπικό και δεν γίνονται προσλήψεις.
Είμαστε πλάι στους αγωνιζόμενους συμβασιούχους των Δήμων! Όχι απλώς από ταξική αλληλεγγύη. Αλλά γιατί καταλαβαίνουμε καλά πως ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία, για να σταματήσει κάθε μορφή ελαστικής εργασίας παντού, για καλύτερη ποιότητα εργασίας και παρεχόμενης υπηρεσίας, για να παραμείνουν δημόσιοι τομείς εργασίας που ορέγονται κάθε λογής ιδιώτες.
Είμαστε μαζί με τους αγωνιζόμενους συμβασιούχους των Δήμων! Γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει!
Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες: να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ και του λοιπού δημοσίου, να πάψουν να καλύπτονται με συμβασιούχους οι πάγιες ανάγκες του δημοσίου, να καταργηθεί το 24μηνο του ΠΔ 164/2004. Για το ΥΠΠΟ: να προσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι με αποφάσεις δικαστηρίων και όσοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκεις ανάγκες, να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τους 33 μόνιμους αρχαιολόγους και τους 200 αρχαιοφύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: