Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Hττήθηκες, να παραδώσεις την εξουσία στο λαό - Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης ματαιοπονεί ζητώντας εκλογές

Χαρακτήρισε "γελοίες" τις διαδικασίες ψήφισης των προαπαιτούμενων, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους για χρέος, αξιολόγηση, ποσοτική χαλάρωση. "Ματαιοπονεί ζητώντας εκλογές, αλλά θα αργήσουν δύο χρόνια", απαντά το Μαξίμου.
Νέο αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες απεύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την κατάθεση των νέων προαπαιτουμένων καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι ηττήθηκε σε όλα τα μέτωπα.
Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη περί «συνθηκών διαρκούς ήττας» της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα δεν κυβερνάτε. Μας είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι «ζούμε σε συνθήκες διαρκούς ήττας».
«Αφού έχετε ηττηθεί παραδώστε την εξουσία στον λαό. Κάντε εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας μάλιστα την απουσία του πρωθυπουργού από τα κυβερνητικά έδρανα.
Παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητούν
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε, όμως, και για ήττα της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία της διαπραγμάτευσης. «Παίρνετε ό,τι σας δίνουν. Κάνετε ό,τι σας ζητούν. Στη διαπραγμάτευση απλώς παρίσταστε...» είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: «οι αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήρια που δεν αφορούν τη χώρα μας».
Άσκησε, όμως, και σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την έκτακτη διαδικασία νομοθέτησης των προαπαιτουμένων. Ειδικότερα, σχολίασε δηκτικά ότι οι ρυθμίσεις εντάχθηκαν σε άσχετο νομοσχέδιο για την Αλιεία, «για τα ψάρια» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Η συμπολίτευση περιφρονεί συστηματικά τη Βουλή των Ελλήνων. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει μια κυβέρνηση που δεν δείχνει τον παραμικρό σεβασμό στους θεσμούς και τους κανόνες του κοινοβουλίου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και καταλόγισε στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν ντρέπονται να βάζουν την υπογραφή τους σε εκπρόθεσμες τροπολογίες».
Τι είπε για τον Τζέρεμι Κόρμπιν
Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε, ομως, και την επιτυχία των Εργατικών στις χθεσινές βρετανικές εκλογές. Συγκεκριμένα μίλησε για «πολύ καλή επίδοση» του ηγέτη τους Τζέρεμι Κόρμπιν και κάλεσε σκωπτικά τον ΣΥΡΙΖΑ να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές αφού θεωρεί ότι «αλλάζουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε την ομιλία του εκφράζοντας τη βαθιά μου λύπη για τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα. Δήλωσε, μάλιστα, υπαινικτικά ότι λόγω της ανθρώπινης διάστασης δεν επιθυμεί να επεκταθεί τη συγκεκριμένη στιγμή.
Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης ματαιοπονεί ζητώντας εκλογές
«Ο κ. Μητσοτάκης σωπαίνει ενοχικά για τις καταγγελίες του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή και ματαιοπονεί ζητώντας εκλογές, γιατί οι εκλογές θα αργήσουν ακόμη δύο χρόνια και κάτι μήνες», σημειώνει μεταξύ άλλων το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.
«Την ώρα που η κυβέρνηση κορυφώνει τη διαπραγματευτική μάχη σε διεθνές επίπεδο, επικεντρώνοντας στον εθνικό στόχο της ρύθμισης του χρέους και την ώρα που όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης και στο δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τήρηση των συμφωνηθέντων, ο κ. Μητσοτάκης στο εσωτερικό, επίμονα μίζερος και μονότονος, ζητά για μία ακόμη φορά εκλογές.
Αρνείται να αντιληφθεί, ότι εκτός από τον διακαή πόθο του να επιστρέψει στις καρέκλες της εξουσίας, υπάρχει και το εθνικό συμφέρον» αναφέρει στο σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει:
«Οι σύμβουλοί του τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Θα μπορούσαν τουλάχιστον σήμερα να του επισημάνουν το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών και να τον αποτρέψουν.
Σε κάθε περίπτωση να μην ματαιοπονεί, γιατί οι εκλογές θα αργήσουν ακόμη δύο χρόνια και κάτι μήνες.
Στο μεσοδιάστημα, ας προσπαθήσει για πιο πειστικό αφήγημα, γιατί δεν μπορεί πια να ανακαλύπτει ύφεση όταν όλοι οι ξένοι οίκοι και τα επίσημα στοιχεία ελληνικών και ξένων ανεξάρτητων αρχών επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Τέλος, αντί να λέει διαρκώς τα ίδια, μήπως ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει επιτέλους για τις καταγγελίες του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ρόλο που διαδραμάτισαν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του στο σκάνδαλο του “Ερρίκος Ντυνάν”; Όπως οι κ. Γεωργιάδης, Βορίδης, Χατζηδάκης, Μηταράκης, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Έχουν περάσει 24 ώρες και συνεχίζει να σωπαίνει ενοχικά».

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Φωτό: sooc.gr
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: