Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Μητσοτάκης: Ήμασταν στον πρώτο, πέσαμε στο υπόγειο και πανηγυρίζουν που επιστρέψαμε στο ισόγειο

"Η χώρα βγήκε στις αγορές μετά από 3 χρόνια καθυστέρησης. Τελευταία φορά είχε βγει το 2014. Ξαναβγήκε το 2017. Δανείστηκε πάρα πολύ ακριβά, σε σχέση με το κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Και, βέβαια, αυτή την τριετία μεσολάβησαν δύο Μνημόνια, συνολική ζημιά ύψους 100 δις ευρώ για την ελληνική οικονομία, αυξημένοι φόροι και εισφορές, που τους πληρώνετε και θα τους πληρώνετε για πολλά ακόμη χρόνια" δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας με αλιείς στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας για την οικονομία.
"Με άλλα λόγια, το κόστος της τραγικής διαχείρισης της πρώτης Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη εξακολουθούμε και σήμερα να το πληρώνουμε. Είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές και αποκαταστάθηκε κάποια κανονικότητα.
Εγώ δεν πρόκειται να πω τα ίδια πράγματα που έλεγε ο κ. Τσίπρας όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση βγήκε στις αγορές. Κάθε χώρα πρέπει να προσδοκά να δανείζεται από τις αγορές με μια κανονικότητα. Πλην όμως, σε καμία περίπτωση, δεν είναι λόγος για πανηγύρια. Το κόστος – εάν κάνει κάποιος την αναγωγή – είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος που είχαμε πληρώσει το 2014" τόνισε και πρόσθεσε:
"Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν μεσολαβήσει τρία χαμένα χρόνια. Για να το πω παραστατικά, ήμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο.
Έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας. Μια ζημιά που θα πάρει καιρό να την αποκαταστήσουμε. Και μια ζημιά που τελικά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια Κυβέρνηση, η οποία θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου. Για το πώς θα φέρει δουλειές στη χώρα μας, για το πώς θα έρθουν επενδύσεις, για το πώς θα έρθει μια ανάπτυξη, που θα την αισθανθούν όλοι οι πολίτες.
Αυτή η Κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Και, δυστυχώς, το σημερινό υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας αποτυπώνει και την ουσιαστική αποτυχία της σημερινής Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας".

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: