Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Πέλλας για τα αιτήματα των αγροτών

Διαδοχικές συναντήσεις είχε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος με τον κ. Νικόλαο Αντώνογλου, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής, για την κατάσταση απελπισίας στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και για τις πιθανές λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος. Συζήτησαν για το πρόβλημα των χαμηλών τιμών στα ροδάκινα καθώς και για την άναρχη κατάσταση στη διακίνηση των οπωροκηπευτικών. Ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων και να εξεταστεί η δυνατότητα προκαταβολής μόλις οριστικοποιηθούν οι δηλώσεις ζημίας. Επιπροσθέτως, τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει μέριμνα για παράταση των τακτικών υποχρεώσεων των παραγωγών που αφορούν σε πληρωμές ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.
Προ ημερών, επίσης με επιστολή του στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθηνά Αηδονά ζήτησε την παρέμβασή της προκειμένου να αιτηθεί στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη των πληγέντων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι κύριοι, Κουρεμπές και Αντώνογλου, ενημέρωσαν το δήμαρχο ότι αρχές Αυγούστου θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις που αφορούν στις ζημίες του 2016 και ότι θα εξεταστεί τόσο το αίτημα της προκαταβολής όσο και το αίτημα παράτασης πληρωμής των υποχρεώσεων των παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: