Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά σε βιομηχανίες της περιοχής

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και, ειδικότερα, οι ροδακινοπαραγωγοί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά επισκέφθηκε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής.
Οι συναντήσεις με ιδρυτικά στελέχη και εκπροσώπους των επιχειρήσεων χαρακτηρίστηκαν εποικοδομητικές και πλαισιώθηκαν από γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων. Επίσης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις με επίκεντρο την παραγωγή ροδάκινων η οποία βρίσκεται στο ζενίθ αυτό το διάστημα, με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κυρία Αθανασιάδου - Αηδονά να τονίζει ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας και πρέπει να στηριχτεί από όλους μας, στο πλαίσιο μιας καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας.
«Οι σημερινές συναντήσεις που είχα με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως στην μεταποίηση φρούτων και, ειδικά, ροδάκινων, ήταν μια ευκαιρία να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους κρίκους της αλυσίδας της οικονομίας, παραγωγούς, επιχειρήσεις, λαμβάνοντας, φυσικά, υπόψη το σημαίνοντα ρόλο των υπηρεσιών. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχτηκα το γεγονός ότι όλοι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων δήλωσαν εμφαντικά την πολύ καλή συνεργασία που έχουν με τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που είναι αρμόδια για τον έλεγχο και την τήρηση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις. Αποτελεί κοινό τόπο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην παραγωγική διαδικασία, από τη συγκομιδή μέχρι τη διάθεση των προϊόντων, ότι η προώθηση με ανταγωνιστικούς όρους των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας μόνο ωφέλιμη μπορεί να αποβεί για παραγωγούς και επιχειρήσεις, κάτι που θα δώσει πνοή στην τοπική οικονομία» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
Στις συναντήσεις που είχε η κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχης στις βιομηχανίες «ΚΡΟΝΟΣ», «Π. ΠΑΥΛΙΔΗΣ» και στο Κονσερβοποιείο του Α.Σ. Πέλλας ενημερώθηκε για την εξομάλυνση της απορρόφησης των προϊόντων που προσφέρουν οι παραγωγοί στις επιχειρήσεις μεταποίησης, όπως, επίσης, εισέπραξε την αισιοδοξία ότι η τιμή των ροδάκινων που είναι η κύρια καλλιέργεια της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι ικανοποιητική για όλους. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες επισκέψεις και σε άλλους παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Πέλλας.
Στην επίσκεψή της στις μεταποιητικές επιχειρήσεις η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά συνοδεύτηκε από τον Διευθυντή Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Γιάννη Πατσιά, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Στέφανο Αργυράκη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Xορήγησης Αδειών Βιομηχανίας Ενέργειας Φυσικών Πόρων & Επαγγελμάτων Κώστα Μητρία και συνεργάτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: