Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Στα «κάγκελα» ΝΔ και Τσακνής για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ

Σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΡΤ που σχολίασε πρόσφατες αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ.
Οι πρόσφατες αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του στη Λακωνία ότι η ΕΡΤ λειτουργεί ως «όργανο προπαγάνδας» της κυβέρνησης και η δέσμευσή του ότι θα μειώσει στο μισό το ανταποδοτικό τέλος για τη δημόσια τηλεόραση προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή που έκανε λόγο για «το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015». Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ΝΔ που ανταπάντησε ότι «οι διαφωνίες του κ. Τσακνή απλά επιβεβαιώνουν ότι λειτουργεί ως φερέφωνο της κυβέρνησης».
Συγκεκριμένα την προχθές Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύσκεψη που είχε με φορείς στο Γύθειο της Λακωνίας είχε σημειώσει ότι «θέλω μια δημόσια τηλεόραση που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και δεν θα λειτουργεί ως όργανο προπαγάνδας. Αυτή η δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να λειτουργήσει με το μισό τέλος από αυτά που πληρώνουμε όλοι ήμερα. Και αυτό είναι δέσμευσή μας. Θα λειτουργεί με όρους κόστους – οφέλους».
Ερωτηθείς σήμερα ο Διονύσης Τσακνής σχολίασε σχετικά: «Να θυμίσουμε κάποια γεγονότα:
Το ανταποδοτικό τέλος (3 ευρώ ανά νοικοκυριό) θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, προκειμένου να λειτουργήσει η Αθηνοκεντρική ΔΤ – ΝΕΡΙΤ (ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο).
Η ΕΡΤ από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί με όλες τις δομές της (3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος.
Η ΕΡΤ, είναι πλεονασματική και συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο για το 2016, η συνεισφορά της ανήλθε στα 71 εκατομμύρια ευρώ.
Η ΕΡΤ  σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα  των πολιτών.
Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015».
«Η Νέα Δημοκρατία, όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει μια πραγματικά ελεύθερη και πολυφωνική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι ως αυριανή Κυβέρνηση θα μειώσει το τέλος της Ε.Ρ.Τ. στο μισό» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΔ και καταλήγει «οι διαφωνίες του κ. Τσακνή απλά επιβεβαιώνουν ότι λειτουργεί ως φερέφωνο της Κυβέρνησης».

Θοδωρής Λαπαναΐτης 
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: