Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωρά μεθοδικά, στοχευμένα και ενταντικά στον Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Η ομάδα μας δεδομένων των δύσκολων για ακόμη μία χρονιά οικονομικών συνθηκών και αγωνιστικών συγκυριών και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι φέτος θα έπρεπε να γίνουν πολύ περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις απ' άλλες χρονιές, αφού πρωτίστως συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ, έσπευσε νωρίς νωρίς να κλείσει προπονητή και να προβεί αμέσως σε αναζήτηση ικανών έμπειρων και κατά προτεραιότητα νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν το φετινό ρόστερ της. Ας δούμε επιγραμματικά το χρονικό και το ιστορικό της μέχρι σήμερα μεταγραφικής προσπάθειας...
Ξεκίνησε φυσικά με το αυτονόητο για μια ομάδα που σέβεται την ύπαρξη και την ιστορία της, την πρόσκληση και επαφή με τα «δικά» της παιδιά προκειμένου να ξεκαθαρίσει τους «διαθέσιμους» ώστε να κάνει ακριβέστερο ποσοτικά και ποιοτικά μεταγραφικό σχεδιασμό και προγραμματισμό.
Όπερ και εγένετο... Οι περισσότεροι «τίμησαν» την πρόσκληση, ενώ κάποιοι κρυπτόμενοι πίσω από τις αστήρικτες και ανώριμες αιτιάσεις που έχουν φανταστεί και κατασκευάσει με το μυαλό τους από την προηγούμενη ή προηγούμενες αγωνιστικές χρονιές και μέσα από τις ενοχές και τύψεις των ανεύθυνα ειλημένων αποφάσεών τους εις βάρος των υπολοίπων μελών της ομάδας, προτίμησαν να της γυρίσουν την πλάτη και μην μπουν ούτε στον κόπο να έρθουν να συζητήσουν φιλικά και ανθρώπινα ή στην χειρότερη των περιπτώσεων προκατειλημμένα απαξιωτικά και με αρνητική προδιάθεση, παρουσιαζόμενοι έχοντας το θάρρος της γνώμης τους, να άρουν μια για πάντα την διαθεσιμότητα, την συμμετοχή και την εμπιστοσύνη τους στο σύλλογο. Κάποιοι μικρότεροι αυτούς -που ευτυχώς για τον σύλλογο είναι ελάχιστοι- τους έβαλαν «γυαλιά», αφού δείχνοντας την δέουσα συνείδηση ως μέλη μια ομάδας, ενός συνόλου, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά αλλά και  τώρα που κλήθηκαν για το νέο ξεκίνημα και είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με τις τελικές αποφάσεις τους, ήρθαν, είδαν, μίλησαν και απήλθαν, έχοντας κερδίσει όμως τον σεβασμό παραγόντων και συμπαικτών τους με την ώριμη στάση τους. Και η διοίκηση περιστασιακά -κι αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε- δεν τα είχε φυσικά όλα «καλώς καμωμένα» με τα ανθρώπινα λάθη και τις παραλλείψεις της, αλλά διατήρησε τουλάχιστον το "ηθικό της πλεονέκτημα" αφού ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα σε κανέναν και δεν «έκλεισε τα αυτιά» ακόμα και στο πιο παράλογο αίτημα και απαίτηση ή στην πιο αυστηρή κριτική, ώστε να μην χάσει το «δίκιο» της από περίεργες και ανάρμοστες συμπεριφορές. Αυτό που όμως θα βαραίνει κι αυτή τη διοίκηση και όλες τις προηγούμενες, όπως και όσους προπονητές πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τη ομάδα αλλά και τους γονείς, για να λέμε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη», είναι ότι δεν κατάφεραν μάλλον στο βαθμό που θα έπρεπε για ένα ομαδικό άθλημα, να εμφυσήσουν τον πνεύμα ομαδικότητας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης και ευγενούς άμιλλας, βάζοντας στο περιθώριο τους εγωισμούς και τις ατομικότητες στους αθλητές, μικρούς και μεγάλους. Μοιραία το τίμημα είναι βαρύ, άλλοτε διαχειρίσιμο κι άλλοτε όχι... Μ' αυτά και μ' αυτά, η πρώτη συνάντηση με τα «δικά» μας παιδιά αν και δεν είχε αναμενομένα την προσδοκώμενη προσέλευση και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, εντούτοις έδωσε το στίγμα και το έναυσμα για τις δέουσες κινήσεις που θα έπρεπε ο σύλλογος να κάνει στη συνέχεια ώστε να ενισχυθεί και να εμφανιστεί και τη φετινή χρονιά ανταγωνιστικός.
Κι ενώ οι μεταγραφικοί στόχοι καταγραφήκαν αρκετά πρώιμα από διοίκηση και προπονητή, τα πράγματα δεν κύλησαν όσο ομαλά θα περιμέναν. Και γι' αυτό υπεύθυνη δεν είναι αυτή η διοίκηση που έχει άλλον τρόπο σκέψης κι άλλον προγραμματισμό... Ενώ έχει κάνει ίσως ρεκόρ επαφών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αλλά και προσωπικών «υπερβάσεων» σε ορισμένες απ' αυτές, βρέθηκε λοιπόν αντιμέτωπη στις περισσότερες των περιπτώσεων σ' αυτή την μεταγραφική περίοδο με κάθε είδους παραλογισμό, που όμως είναι προϊόν και αποτέλεσμα κακής νοοτροπίας και λειτουργίας πολλών ερασιτεχνικών ομάδων και ποδοσφαιριστών του νομού μας και της δικής μας τα τελευταία χρόνια. Μια λανθάνουσα και απαιτητική «επαγγελματική» νοοτροπία απέναντι στα δικαιώματα και μια εντελώς εσφαλμένη και φειδωλή «ερασιτεχνική» απέναντι στις υποχρεώσεις. Κι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει από μόνη της, παρά την περσινή πανθομολογούμενα παραδειγματική λειτουργία και στάση της και παρά το πετυχημένο αγωνιστικό προφίλ που έχει χτίσει διαχρονικά και το «ειδικό ποδοσφαιρικό βάρος» που έχει αποκτήσει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας. Αδόκιμο να μπω σε λεπτομέρειες για όσα περίεργα και απίθανα μεταγραφικά ακούγονται και συμβαίνουν σε μια μεταγραφική περίοδο που ήδη τρέχει, όταν λίγο πολύ οι περισσότεροι τα έχετε πληροφορηθεί πολύπλευρα είτε από ανθρώπους της διοίκησης, είτε από εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές.
Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους της ομάδας μας κλείνοντας αυτή την επιγραμματική ενημέρωση γιατί υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία κυρίως από παραφιλολογία, παραπληροφόρηση και κακεντρέχεια, ότι η διοίκηση παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, κινείται μεθοδικά, στοχευμένα και ενταντικά για την ενίσχυση της ομάδας και ήδη βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο βρίσκοντας την καλύτερη διέξοδο στα αδιέξοδα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στα νιάτα, την φιλοδοξία και το ταλέντο όταν άλλοι παράγοντες και ομάδες τα απαξιώνουν και τα λοιδωρούν, κι εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα δημιουργήσει και φέτος ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο βάζοντας ψηλά το πήχυ, ίσως ακόμα καλύτερο από πέρυσι, που παντού θα αγωνίζεται για τη νίκη, αποδίδοντας παράλληλα και καλό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: