Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Μην αγοράζετε τίποτα», η νέα τάση στη μόδα

Μία νέα τάση στο χώρο της μόδας ολοένα και κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και κυρίως στη Βόρεια. Η νέα τάση επιτάσσει να «μην αγοράζετε τίποτα» ή σχεδόν τίποτα.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle οι ντουλάπες των Γερμανίδων είναι γεμάτες. Υπολογίζεται πως διαθέτουν εκατομμύρια κομμάτια που δεν έχουν σχεδόν ποτέ φορεθεί. Οπότε αυτό που θέλουν να λανσάρουν τώρα στη μόδα είναι: όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.
Η 28χρονη Ανούσκα Ρις μιλούσε για τη γκαρνταρόμπα της όπως οι περισσότερες γυναίκες: «Είχα πάρα πολλά ρούχα και τίποτα να φορέσω». Σαν φοιτήτρια αγόραζε τα ρούχα της από φθηνά καταστήματα και στο τέλος της σεζόν το μεγαλύτερο μέρος από αυτά απλά το πέταγε στον κάλαθο των αχρήστων. Σήμερα κάνει το αντίθετο. Αντί να αγοράζει φθηνά μπλουζάκια που κοστίζουν όσο και μια πίτσα, προτιμάει να αγοράζει συνειδητά και στοχευμένα.
Η Ανούσκα Ρις από το Βερολίνο ανήκει σε ένα νέο κίνημα, το οποίο εμπνέεται από τον μινιμαλισμό στη μόδα και πρεσβεύει ότι είναι προτιμότερο να αγοράζεις λιγότερα και πιο ποιοτικά ρούχα από το να αγοράζεις μαζικά φθηνά κομμάτια.
Εάν η τάση αυτή επικρατήσει τελικά και στην εβδομάδα μόδας του Βερολίνου, που ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου, είναι αμφίβολο. Στόχος του κλάδου της ένδυσης ήταν και είναι, το κέρδος και αντίστοιχες ιδέες δεν είναι κερδοφόρες. Η φετινή πάντως χρονιά δεν ξεκίνησε γενικά καλά για τον χώρο της μόδας. Δεν είναι άραγε πια της μόδας τα ψώνια;
Η 76χρονη Βρετανίδα θρυλική σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ σε πρόσφατη συνέντευξή της στη γερμανική πρωτεύουσα προέτρεψε πάντως τους καταναλωτές για αυτή τη σεζόν να μην αγοράσουν τίποτα. «Παρακαλώ μην αγοράσετε τίποτα», είπε η ίδια χαρακτηριστικά με στόχο... τη διάσωση του πλανήτη.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: