Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κικίλιας: Η επάνοδος στις αγορές γίνεται μετά από τρία χαμένα χρόνια

Πως σχολίασε την έξοδο στις αγορές εκπρόσωπος της ΝΔ. Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση για δικαιοσύνη και plan b το 2015. Δέσμευση της ΝΔ είναι να καταργήσει τον προωθούμενο νόμο Παππά για τη διαφήμιση στα ΜΜΕ είπε.
Θετικό βήμα χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας πως «αν δεν είχε διακοπεί η πορεία της οικονομίας το 2014, η χώρα θα δανειζόταν με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο και θα ήμασταν εκτός Μνημονίων. Αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι όροι θα ήταν καλύτεροι. Δυστυχώς όλα αυτά δεν έχουν γίνει, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ». 
«Η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα-Καμμένου, έχει επιβάλλει τεράστιες θυσίες στον ελληνικό λαό και δύο αχρείαστα Μνημόνια, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. «Σε κάθε περίπτωση, η επάνοδος στις αγορές πρέπει να αποτελέσει βήμα μιας δομημένης στρατηγικής, πρέπει να γίνει με ασφάλεια και διαχρονική συνέχεια και να μην είναι μία ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς και κομματικούς» συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας και κατέληξε λέγοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υπεύθυνη στάση του, συμβάλλει στην αποκατάσταση μιας αξιόπιστης προοπτικής για τη χώρα. Αντίθετα, όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας με την ανεύθυνη και δημαγωγική στάση του, έφερε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω».
Κάλεσμα σε ενότητα της αντιπολίτευσης για τη διαφύλαξη των συνταγματικών θεσμών
Την ίδια στιγμή η ΝΔ απευθύνει κάλεσμα στην αντιπολίτευση για ενότητα κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κικίλιας «ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του βάλλουν απροκάλυπτα» κατά των δικαστών, τους οποίους χαρακτήρισε «θεματοφύλακες του συντάγματος» και υπογράμμισε: «Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες, όλα τα δημοκρατικά κόμματα, να ενωθούν και να αντισταθούν, απέναντι σε όσους περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν την δημοκρατική ομαλότητα».
Η ΝΔ εντάσσει σε αυτό το πλαίσιο και τον προωθούμενο νόμο Παππά για την διαφήμιση στα ΜΜΕ και μάλιστα σήμερα για του κ. Κικίλια δεσμεύεται για την κατάργησή του εφ’ όσον ψηφιστεί από τη σημερινή βουλή. «Μετά την συστηματική επιχείρηση ελέγχου της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ και με την χρήση του αντισυνταγματικού νόμου-Παππά, τώρα συνεχίζουν με ένα καθεστωτικό, συγκεντρωτικό σχέδιο για τον έλεγχο και της ιδιωτικής διαφήμισης. Αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν πουθενά. Επιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό, την προκλητική αλαζονεία και την αντιδημοκρατική αντίληψη της κυβέρνησης.  Πρόκειται για μια απροκάλυπτη παρέμβαση που παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες της ελεύθερης αγοράς και κινείται έξω από κάθε θεσμικό όριο», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Κικίλιας επανήλθε στο ζήτημα των «αποκαλύψεων Βαρουφάκη-Λαφαζάνη» για το 2015 και την ύπαρξη plan b και επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης Τσίπρα και Καμμένου κατηγορώντας τους για «σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας» εκείνη την περίοδο και για «υπονόμευση» των «δημοκρατικών θεσμών με την άνευ προηγούμενου στα 43 χρόνια της μεταπολίτευσης αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Θοδωρής Λαπαναΐτης 
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: