Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Επιστροφή στις αγορές: Ανακοινώθηκε η έκδοση πενταετούς ομολόγου

H έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μετά από σχεδόν τρισίμισι χρόνια είναι πλέον γεγονός, με μια 5ετή έκδοση που στοχεύει σε επιτόκιο χαμηλότερο του 4,75%.
Το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που το tvxs.gr είχε δημοσιεύσει από την Παρασκευή, ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου.
Ανάδοχες τράπεζες είναι οι BNP Paribas, Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank. Goldman Sachs και HSBC και η έκδοση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, απευθύνεται τόσο στους κατόχους του ομολόγου Σαμαρά που λήγει το 2019. Η τιμή εξαγοράς των προηγούμενων τίτλων ανέρχεται στο 102,6.
Η έκδοση υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς και εξαρτάται από το «ρολάρισμα» της προηγούμενης δημοπρασίας.
Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη, και στόχος της κυβέρνησης είναι ένα επιτόκιο χαμηλότερο του 4,75%, ενώ οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς θεωρούν εφικτό ακόμη κι ένα επιτόκιο περί το 4,5% με 4,6%. Κατά τους ίδιους παράγοντες το ύψος της εκδοσης μπορεί να ξεπεράσει κατά τι και τα 4 δις ευρώ. 
Η εκκαθάριση αναμένεται την 1η Αυγούστου.  
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει νέα έκδοση ομολόγου και ανταλλαγή υφιστάμενων τίτλων. Ανταλλαγή υφιστάμενων τίτλων: Η ελληνική δημοκρατία απευθύνει πρόσκληση στους κατόχους των κρατικών ομολόγων απόδοσης 4.75%.
Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει επίσης σήμερα ότι προτίθεται να εκδώσει νέο ομόλογο αποτιμημένο σε ευρώ και λήξεως το 2022. Το νέο ομόλογο αναμένεται να τιμολογηθεί στις 25 Ιουλίου του 2017, θα υπόκειται στους όρους της αγοράς, ενώ ημερομηνία διακανονισμού ορίζεται η 1η Αυγούστου του 2017.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: