Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Χωρίς τραπεζική προμήθεια οι ηλεκτρονικές πληρωμές των φόρων

Διευκρινίσεις δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο πλαίσιο της εφαρμογής από τη Δευτέρα (24/07), της απόφασης για την κάλυψη τραπεζικών προμηθειών, όσον αφορά στην πληρωμή φόρων.
Η ΑΑΔΕ θα εξακολουθήσει να καλύπτει τις προμήθειες για όλους, όταν οι πληρωμές φόρων γίνονται μέσω Internet Banking, PhoneBanking, ATM, και APS (χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών).
Σε περίπτωση που οι πολίτες βρεθούν στον τραπεζικό γκισέ και πληρώσουν με μετρητά, τότε θα επωμισθούν και την τραπεζική προμήθεια. Εξαιρούνται οι πληρωμές για ΕΝΦΙΑ και Φόρο Εισοδήματος των φυσικών προσώπων, τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, με την προϋπόθεση να καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό τους και, στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε μεταφορά του ποσού προς το λογαριασμό του Δημοσίου.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πήρε την απόφαση για επιβάρυνση των φορολογούμενων με τραπεζική προμήθεια σε περίπτωση που επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν μετρητά «διότι η πλήρης κάλυψη των τραπεζικών προμηθειών κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περί τα 19 εκατ. ευρώ ετησίως. Με αυτή την απόφαση, εξοικονομούνται 10 εκατ. ευρώ το χρόνο. Έτσι, επιτυγχάνεται και η επιδίωξή μας για πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση και για η απαλλαγή από δαπάνες, που επιβαρύνουν αχρείαστα τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το σύνολο των φορολογουμένων. Παράλληλα, με τα χρήματα, που εξοικονομούνται, μπορούν να χρηματοδοτηθούν κάθε είδους δράσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: