Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η Βασιλική Θάνου για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της

Μεγάλος ντόρος προκλήθηκε από την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπεραμύνθηκε η της απόφασής της, τονίζοντας ότι κανείς δεν δικαιούται να της καταλογίζει πελατειακή σχέση με την κυβέρνηση.
«Τους φοβίζει η συνεργασία γιατί έδωσα μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς»
Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Βασιλική Θάνου τόνισε: «Αποδέχτηκα τον πρόταση του πρωθυπουργού, διότι θέλω να εξακολουθήσω να υπηρετώ από μια κρατική, θεσμική θέση, προσφέροντας την εμπειρία και τις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα στα 42 χρόνια της δικαστικής μου σταδιοδρομίας».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, υπογράμμισε ότι θα παρέχει τις υπηρεσίες της χωρίς καμία αμοιβή, για αυτό και -όπως τόνισε- κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει «συναλλαγή ή πελατειακή σχέση» μεταξύ της ιδίας και της κυβέρνησης.
Όσον αφορά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της, εκτίμησε πως «τους φοβίζει η συνεργασία, γιατί απέδειξα και από την προηγούμενη θητεία μου ότι έδωσα μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς».
«Καρφιά» για ΝΔ
Η πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , λέγοντας ότι δεν δικαιούται να κάνει κριτική. «Το κόμμα της Ν.Δ. δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός», σημείωσε.
«‘Η ο τότε εν ενεργεία Αρεοπαγίτης και εν ενεργεία πρόεδρος των δικαστών παραιτήθηκε και την επομένη μέρα κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις εκλογές του 2012 και μάλιστα τότε έκανε και δηλώσεις η Ν.Δ. ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για τη Δικαιοσύνη. Τώρα το τότε "ενδιαφέρον" μετατρέπεται σε "αγωνία" δήθεν για το ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία», συνέχισε.
Τέλος, αναφέρθηκε στην κόντρα της Δικαιοσύνης με κυβερνητικά στελέχη.
Η Βασιλική Θάνου τόνισε ότι η κριτική είναι επιτρεπτό να γίνεται στις δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι «όταν κανείς υπερβαίνει τα όρια και η κριτική αυτή δεν είναι επιστημονική ή ηθικού μέρους ή κατά τρόπο απρεπή», τότε «θα έπρεπε να αποφεύγεται».
ΝΔ: «Άξια τα οδοιπορικά της…»
Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της.
Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την Κυβέρνηση έχει δράσει.
Άξια τα οδοιπορικά της…», γράφει στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: