Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω τους καταστροφολόγους

Ως "καθοριστικό βήμα για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση" περιέγραψε ο πρωθυπουργός την απόφαση της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ενώ φωτογραφίζοντας τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι "αφήνουμε πίσω μας τους καταστροφολόγους".
Πλέγμα προτάσεων για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, την ενίσχυση των εξαγωγών της και την προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής, όπως επίσης και την πρόθεση της κυβέρνησης για σταδιακή απεξάρτηση της περιοχής από τον λιγνίτη παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του πρώτου από τα 13 περιφερειακά συνέδρια για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ενώ ταυτοχρόνως εξήγγειλε ότι από το 2018 θα ισχύσει ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για την εν λόγω περιοχή.
Η παρέμβαση, πάντως, του πρωθυπουργού, επικεντρώθηκε στις θετικές ειδήσεις για την οικονομία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε “εξαιρετική είδηση, με ιδιαίτερο συμβολισμό” την απόφαση των Βρυξελλών για έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα “καθοριστικό βήμα για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση”. Παράλληλα, τόνισε ότι οι σχετικές δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί “αποτελούν την απάντηση στους καταστροφολόγους”, απαντώντας, ουσιαστικά, σε όσα είχε πει νωρίτερα, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Πρόκειται για μια εξαιρετική είδηση με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα μπήκε το 2009, λίγο πριν μπει στα μνημόνια, με έλλειμμα τότε 15,1% του ΑΕΠ”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: “Σήμερα καταφέρνουμε να γυρίσουμε την Ελλάδα στη κανονικότητα των χωρών με έλλειμμα κάτω του 3% και βγαίνουμε από τη λίστα των χωρών που αποτελούν ειδική περίπτωση, με έλλειμμα μόλις 1,2% για το 2017 και πρόβλεψη για πλεόνασμα 0,6% το 2018. Πρόκειται για ακόμα ένα καθοριστικό βήμα για την οριστική μας έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία που επιβεβαιώνει την σταθερή μας πορεία και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Διότι μετά από μια μακρά περίοδο καταστροφικής ύφεσης, η ελληνική οικονομία μεταβαίνει στην περίοδο της δυναμικής ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης”.
“Δεν ξεπερνάμε μόνο τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά αναβαθμίζουμε και το θεσμικό πλαίσιο δημοσιονομικής διαχείρισης ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος”, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, επιφυλάσσοντας απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Εμείς, λοιπόν, αφήνουμε πίσω τους καταστροφολόγους και τους κινδυνολόγους και κοιτάμε μπροστά. Τους καταστροφολόγους και κινδυνολόγους που έκαναν πολιτική με ελλείμματα της τάξης του 15% και παρόλα αυτά κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τα σπαταλάνε δίχως να αφήσουν πίσω τους κοινωνικό κράτος, δημόσιες υποδομές, μια στοιχειώδη αναπτυξιακή ραχοκοκκαλιά για την ελληνική οικονομία”.

Γιώργος Μελιγγώνης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: