Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αχτσιόγλου: «Ρύθμιση για τους απλήρωτους εργαζόμενους μέσα στον Σεπτέμβρη»

Η υπουργός Εργασίας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου σε βάρος των απλήρωτων εργαζομένων, αλλά και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη Δικαιοσύνη.
"Η αξιολόγηση μιας δικαστικής απόφασης, δεν σημαίνει παρέμβαση. Υπάρχει διάκριση των τριών λειτουργιών" δήλωσε στην εκπομπή "Πολύ νωρίς για να είμαι εδώ" με τον Αλέξανδρο Κλώσσα στο Ραδιόφωνο 24/7 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Η υπουργός πρόσθεσε ότι "η ίδια η κοινωνία βάζει ερωτήματα, όταν μαθαίνει για αποφάσεις που δικαιολογούν εργοδότες, οι οποίοι δεν πληρώνουν επί μήνες το προσωπικό".
Η κα. Αχτσιόγλου σημείωσε "ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ρύθμιση για τους απλήρωτους εργαζόμενους και την κρυμμένη εργασία".
Αναφερόμενη στα μπλοκάκια, είπε ότι "θα χρηματοδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σε όσους εργοδότες μετατρέψουν τη συνεργασία με μπλοκάκι σε πρόσληψη".
Σχετικά με τα προγράμματα εργασίας, δήλωσε ότι "είναι μεν ορισμένου χρόνου, αλλά προσφέρουν ασφάλιση και οι εργαζόμενοι σε αυτά απολαμβάνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα του σχετικού νόμου".
Η κα. Αχτσιόγλου, μίλησε και για την αξιοποίηση των ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επεσήμανε ότι "έχουν καταγραφεί συνολικά1.126 ακίνητα, τα οποία αποτελούν δημόσια περιουσία και εξετάζεται η αξιοποίησή τους".

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: