Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: Όραμά μας η δίκαιη Ελλάδα – Διαρκής η σύγκρουση με το σχέδιο της ΝΔ

Συνολικό απολογισμό της διετούς διακυβέρνησης και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη διετία ανέπτυξε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις εργασίες της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.
«Η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής» τόνισε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να «δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε σε ένα χρόνο από τώρα να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από τη λάσπη και να βάλουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον».
«Ευθύνη και καθήκον μας» είπε Αλέξης Τσίπρας «αυτή η εποχή να αφορά και μια νέα Ελλάδα. Καλούμαστε να αποδώσουμε ξανά δικαιοσύνη και να επουλώσουμε τις πληγές, να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες. Για μια δίκαιη και δημιουργική Ελλάδα, για μια δίκαιη ανάπτυξη».
Κάνοντας ένα συνολικό απολογισμό της διετούς θητείας της πρώτης και δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «παρά τις μεγάλες δυσκολίες έχουμε καταφέρει να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων και της εμπιστοσύνης του λαού», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνησή μας  πάλεψε αλλά είχε τη σοφία να γνωρίζει ως που να τεντώσει το σχοινί για να μην σπάσει» και τώρα «για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος της εξόδου από τη θλιβερή περιπέτεια των μνημονίων». Υπογράμμισε δε, ότι το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας δεν αποκαταστάθηκαν μόνο γιατί υλοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις αλλά από την αποφασιστικότητα και τις μάχες που έδωσε η κυβέρνηση ώστε «η Ελλάδα να μην είναι ο παρίας της Ευρώπης».
Προσδιορίζοντας το στόχο της κυβέρνησης ως το 2019 ο κ. Τσίπρας και το σχεδιασμό της μετάβασης στην ανάπτυξη ανέφερε ότι «οραματιζόμαστε μια Ελλάδα, δίκαιη, δημιουργική και παραγωγική» ενώ περιγράφοντας την πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε εμμέσως και στην πρόσφατη κόντρα κυβέρνησης και δικαστών λέγοντας ότι θα είναι «μια Ελλάδα με πραγματικά ανεξάρτητη και λειτουργική δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων, όταν την ίδια στιγμή βλέπουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι έμποροι ναρκωτικών ή όλοι εκείνοι που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα στα χρόνια της ρεμούλας».
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας προσδιόρισε και τους άξονες της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ για το επόμενο διάστημα λέγοντας ότι «το όραμα της αριστεράς που μοιράζεται ο προοδευτικός κόσμος έχει ανταγωνιστικό σχέδιο που εκφράζει η νεοφιλελεύθερη ελίτ και η ολιγαρχία του πλούτου» κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι με το δικό του σχέδιο «επιδιώκει να βαθύνει τον ταξικό διχασμό στην ελληνική κοινωνία και να υπηρετήσει απαρέγκλιτα τις επιταγές των επιχειρηματικών ελίτ».
«Το δικό μας σχέδιο -τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός- είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα, το σχέδιο της ΝΔ είναι η επιστροφή σε ένα αμαρτωλό παρελθόν» παραπέμποντας στη συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και χαρακτήρισε «διαρκή και ανειρήνευτη»  την «πολιτική σύγκρουση με τους οπαδούς της παλινόρθωση του νεοφιλελευθερισμού».
Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «βρίσκεται σε αντιπολιτευτικό αμόκ» και απαντώντας στην κριτική ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε σκληρή στάση στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «Έχει διαφορά. Εμείς προτρέπαμε την τότε κυβέρνηση να αντισταθεί σθεναρά στους εταίρους και δανειστές. Αυτοί προτρέπουν τους δανειστές και εταίρους να αντισταθούν στην Ελληνική κυβέρνηση».
Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: