Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Η απάντηση του Documento στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση Αθανασίου

Οι δικαστές και εισαγγελείς που θεωρούν τον εαυτό τους ταγμένο στο Δίκαιο, βοηθούν πρωτίστως να αποδοθεί.
Όταν λοιπόν δημοσιοποιείται πως δυο δικαστές, συνεργάτες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαραλάμπου Αθανασίου, ελέγχονται από συναδέλφους τους, δεν φταίει ο αγγελιοφόρος, η εφημερίδα. Η μηδενική ανοχή που παρουσιάζει η συγκεκριμένη Ένωση στην κριτική, η ενοχοποίηση όποιου τολμήσει να μιλήσει, αλλά κυρίως η κάλυψη που παρέχει σε όποιον δικό της ελέγχεται, δεν προσομοιάζει σε λειτουργία ανθρώπων της Δικαιοσύνης αλλά σε πώληση συνενοχικής προστασίας.
Οι χαρακτηρισμοί περί «παρακράτους» επιστρέφονται σε αυτούς που θεωρούν πως είναι στρατοδίκες και αυτοκράτορες. Σαν τις Μαρίες Αντουνέτες θα φωνάζουν πως ο λαός τους ζητωκραυγάζει την ώρα που εφορμά στις Βερσαλίες. Ως ένδειξη καλής θέλησης προς την κοινωνία ας ξεκινήσουν με την υποβολή του Πόθεν Έσχες τους. Σκοτάδι και Δικαιοσύνη δεν συνυπάρχουν.
Σημειώνεται ότι στο σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει δύο πολύ σημαντικές υποθέσεις:
Η πρώτη, ότι δύο δικαστικοί, στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, βρίσκονται υπό δικαστική έρευνα μετά από καταγγελίες ότι μέσω δικηγόρου ζήτησαν χρήματα για να αποφυλακιστεί εμπλεκόμενος σε υπόθεση με εξοπλιστικά προγράμματα.
Η δεύτερη αφορά στη χάρη που απέδωσε ως υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Αθανασίου σε μεγαλέμπορο κοκαΐνης ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια. 

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: