Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ο Standard & Poor’s ανοίγει τον δρόμο για τις αγορές

Την προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου σε θετική από σταθερή, αναβάθμισε σήμερα (Παρασκευή) ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να συνδράμει στις κυβερνητικές προσπάθειες για έξοδο στις διεθνείς αγορές, καθώς αναμένεται να βοηθήσει στην περαιτέρω αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού. 
Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες νωρίτερα, το ΔΝΤ είχε προχωρήσει σε κατ΄αρχήν έγκριση του νέου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. 
Το ερώτημα που απομένει πλέον να απαντηθεί είναι το πότε η κυβέρνηση θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών, δηλαδή η χρονική στιγμή που θα προβεί στην πρώτη της δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.
Αιτιολογώντας τη σημερινή απόφασή του ο αμερικανικός οίκος υπογράμμισε πως «πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης, μαζί με τις νομοθετημένες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει το χρέος της γενικής κυβέρνησής της προς το ΑΕΠ και το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους έως το 2020... Οι θετικές προοπτικές υποδηλώνουν την άποψή μας ότι τους επόμενους 12 μήνες υπάρχει τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το αξιόχρεο».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: