Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη η απόπειρα εξίσωσης ναζισμού - κομμουνισμού

Στην αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να μη συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ημέρα για τα θύματα ναζί και κομμουνιστών, που διοργανώνει η εσθονική προεδρία στο Ταλίν, απαλλάσσοντας και καλλιεργώντας κύμα αντικομμουνισμού, απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη η απόφαση του «Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα “Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα”». 
Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη».
«Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη “θεωρία των δύο άκρων”, η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό» καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε προηγούμενη ανακοίνωση ο  κ. Κοντονής ανέφερε πως «τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα κατέγραψαν τον στρατό της ΕΣΣΔ ως τον απελευθερωτή της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και ως λυτρωτή από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος».
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι κομμουνισμός «γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Ανοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με τη Δημοκρατία και την ελευθερία». 
Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η πρωτοβουλία της Εσθονίας «στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα», που «σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: