Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Αντικομμουνιστικό συνέδριο με ελάχιστες παρουσίες

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης των χωρών μελών της Ε.Ε. γύρισαν την πλάτη στο αντικομμουνιστικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ταλίν, με τον Σταύρο Κοντονή να αισθάνεται διπλά δικαιωμένος καθώς προηγήθηκε επιστολή «αληθινής ευγνωμοσύνης και σεβασμού» για την απόφαση να απέχει, από κυβερνητική Εσθονή βουλευτή.
Μόνο 8 από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργανώθηκε στην Εσθονία με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
Στις εκδηλώσεις, τη σχετική συνέντευξη Τύπου και το συνέδριο, παρέστησαν τελικά μόνο εκπρόσωποι (ούτε καν οι ίδιοι οι υπουργοί) των υπουργείων Δικαιοσύνης της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Κροατίας.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι παραπάνω χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κράτη όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ολλανδία εκπροσωπήθηκαν μόνο στην «τελετή μνήμης για τα θύματα του ναζισμού και του σταλινισμού», που διοργανώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ταλίν.
Σωστά κάνουν οι Έλληνες και αγνοούν την αντικομουνιστική διάσκεψη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Καλάσνικοφ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: