Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Γαλάζια τζιχάντ κατά Βούτση

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου της Βουλής πως η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών", καθώς "δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί". "Αμφισβητεί και τη θρησκεία" υποστηρίζει η ΝΔ.
Μετά τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας μπήκε (για άλλη μία φορά) ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του κ.Βούτση για την ορθοδοξία και την Ελλάδα.
«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του "Πατρίς θρησκεία οικογένεια" και του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην τηλεόραση της ΕΡΤ και σημείωσε πως «η επαναφορά συνεχώς μιας ατζέντας η οποία παραπέμπει, σε τελευταία ανάλυση, σε βαθύτατα συντηρητικά αποτυπώματα του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι η σημαία της μεταμνημονιακής Ελλάδας».
Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι Ορθόδοξος ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε: «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».
Με ανακοίνωση της η ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής, τον οποίο κατηγόρησε ότι αμφισβητεί και τη θρησκεία.
"Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε  ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού,  παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας", αναφέρει ειδικότερα η γαλάζια ανακοίνωση δίνοντας παράλληλα συνέχεια στην κόντρα με τον κ.Βούτση και όσον αφορά στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά και όσον αφορά στην "εισβολή" του Ρουβίκωνα στη Βουλή:
"Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: