Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Δόξα Π. Μυλοτόπου - Μ.Α. Πέλλας (0-1)0-3. Νέος, σοβαρός, ανώτερος, πειστικός και ωραίος!

Ο Μ.Α. Πέλλας χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα εκτός από την αφόρητη ζέστη και των «ειδικών διαγραμμίσεων» γήπεδο, ήταν πολύ ανώτερος σε ολόκληρο το 90λεπτο και πέρασε εύκολα από τον Π. Μυλότοπο. Το σκορ υπέρ της Πέλλας θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν ο κατά γενική ομολογία πολύ καλός και έμπειρος τερματοφύλακας της Δόξας Διαμαντίδης, δεν ήταν σήμερα σε εξαιρετική μέρα. Ουσιαστικά μ' αυτή τη νίκη, ο Μ.Α. βρίσκεται από σήμερα στην επόμενη φάση, εκτός κι αν συνωμοτήσει το σύμπαν εις βάρος του την τελευταία αγωνιστική και συμβούν απίστευτα πράγματα!
Στο πρώτο ημίχρονο η Πέλλα είχε τον απόλυτο έλεγχο και κατοχή, πειθαρχία, μπόλικο τρέξιμο και καλή κυκλοφορία, όμως όχι σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και ουσίας, αφού στις 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, δεν κατάφερε να παραβιάσει το τέρμα του Διαμαντίδη. Πρωταγωνιστές σ' αυτές τις φάσεις οι Γουστέρης, Μπρατσούδης που όμως δεν είχαν τις καλύτερες δυνατές τελικές επιλογές. Στο 30' ο Γουστέρης και πάλι, με έξυπνη και παλικαρίσια κίνηση βρέθηκε πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων περίπου στο ύψος του πέναλτι απέναντι στον Διαμαντίδη και στην προσπάθειά του να πλασάρει ανατράπηκε από πίσω από αμυντικό της Δόξας, με τον κ. Ταγκαλίδη να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ανοίγοντας στο σκορ και απλοποιώντας περισσότερο τα πράγματα στην συνέχεια. Η Πέλλα που συνέχισε να επιτίθεται, λίγα λεπτά αργότερα ζήτησε δικαίως άλλα δύο πέναλτι με τον Γουστέρη πάλι πρωταγωνιστή και στις δύο περιπτώσεις, όταν στην πρώτη και το μπάσιμο που επιχείρησε ο επιθετικός της Πέλλας, η μπάλα εμφανώς βρίσκει σε απλωμένο χέρι αμυντικού της Δόξας, ενώ στην δεύτερη κι ενώ με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, αυτός με τράβηγμα τον συγκρατεί πριν σουτάρει προς το τέρμα του Διαμαντίδη. Μ' αυτά και μ' αυτά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με την Πέλλα να προηγείται με 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα έγινε πιο πιεστική, κι αφού είχε κλεισμένους τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, δημιουργούσε κι έχανε αρκετές ευκαιρίες με τους Γουστέρη, Ρέκο και Μπρατσούδη, και τον Διαμαντίδη να κατεβάζει ρολά και να αποκρούει με κάθε τρόπο, κρατώντας με νύχια και δόντια μέσα στο παιχνίδι τη Δόξα, που όμως δεν φαινόταν ικανή να απειλήσει. Οι μόνες απειλητικές κατά κάποιον τρόπο απόπειρες προς το τέρμα του Μανίκου, ήρθαν από καναδυό χτυπήματα κόρνερ και άλλα τόσα μακρυνά και πολύ φιλόδοξα σουτ, που όμως ήταν δύσκολο να καταφέρουν κάτι, αφού δεν είχαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να δημιουργήσουν κινδύνους. Κι ενώ τη Δόξα με το πέρασμα του χρόνου φαίνονταν να την εγκαταλείπουν και οι δυνάμεις της, η Πέλλα «φρεσκαρισμένη» με τις αλλαγές κυριάρχησε στο γήπεδο και το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου, παρά τις φιλότιμες και εκπληκτικές προσπάθειες του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 80' ο Καρασμάνης αφού έκλεψε πανέξυπνα την μπάλα από αμυντικό της Δόξας μπαίνοντας μέσα στην περιοχή και φτάνοντας κοντά στο τέρμα του Διαμαντίδη, ανατράπηκε από πίσω και ο κ. Ταγκαλίδης έδειξε χωρίς κανέναν δισταγμό το σημείο του πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Καραμούζας(βίντεο), βάζοντας ταφόπλακα σε όποια κρυφή ελπίδα και φιλοδοξία των γηπεδούχων για ισοφάριση. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Τσίκου της Δόξας, για ένα δυνατό μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή. Εικόνες απείρου κάλους από την ανάρμοστη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή μετά την αποβολή του, που αποχώρησε για τα αποδυτήρια χειρονομώντας και υβρίζοντας τον διαιτητή της αναμέτρησης. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, μετά από φάσης διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο Ρέκος που βρήκε χώρο με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έγραψε το τελικό 0-3 για τον Μ.Α. Πέλλας.
Η Πέλλα πήγε σήμερα στον Π. Μυλότοπο να καθαρίσει το παιχνίδι και σε πολύ μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση. Τα κατάφερε με τον καλύτερο και τον πιο πειστικό τρόπο, σ' ένα όμιλο από τους πιο αμφίρροπους της πρώτης φάσης, με αντιπάλους ικανούς και υπολογίσιμους. Μπορεί να μην έπιασε σήμερα την απόδοση που προσδοκά και μπορεί, όμως από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβαίνει, λειτουργεί και βρίσκεται και δείχνει έστω και κατά διαστήματα γιατί ακριβώς είναι ικανή, με απώτερο στόχο φτάνοντας στην έναρξη του πρωταθλήματος να εμφανιστεί πανέτοιμη. 
Ο Π. Μυλότοπος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε κανένα σημείο του αγώνα τον ρυθμό και την ταχύτητα της Πέλλας. Ούτε όταν ακόμα υπερέβαλλε με μερικά υπέρμετρα δυνατά μαρκαρίσματα. Δεν δημιούργησε και δεν απείλησε με καμία σημαντική ευκαιρία την αμυντική γραμμή της Πέλλας και τον Μανίκο σε ολόκληρο το παιχνίδι, έστω κι αν στο τέλος οι παράγοντες και οι φίλοι του δήλωναν πολύ ικανοποιημένοι με την εμφάνιση της ομάδας και ιδιαίτερα του Διαμαντίδη.
Σε στάδιο προετοιμασίας και ανέτοιμη η διαιτητική τριπλέτα, προέξεχοντος του ρέφερι, που μπορεί να είχε σωστές υποδείξεις στις περισσότερες φάσεις και στις φάσεις που έκριναν τον αγώνα, έχασε όμως και αρκετές που θα μπορούσαν υπό διαφορετικές συνθήκες να επηρεάσουν την τελική έκβασή του.
Άριστη η φιλοξενία από τους ανθρώπους της διοίκησης αλλά και τους φίλους της Δόξας.
Την τελευταία αγωνιστική των ομίλων η ομάδα μας αγωνίζεται στα Άθυρα. Κινδυνεύει μόνο σε περίπτωση δικής της ήττας στα Άθυρα και στο παιχνίδι Αμπελειές - Ν. Μυλότοπος ο νικητής να πετύχει ευρεία νίκη.
Η βαθμολογία - 11ος όμιλος
1. Μ.Α. Πέλλας 7-2 / 6β
2. Άρης Αμπελειών 6-6 / 3β
3. Δόξα Π. Μυλοτόπου 3-3 / 3β
4. Άρης Αθύρων 2-7 / 0β
Ας δούμε όμως τον αριθμό των ομάδων που θα προκριθούν στην επόμενη φάση, τις προϋποθέσεις πρόκρισης και τι συμβαίνει σε περιπτώσεις ισοβαθμίας βάσει της προκήρυξης:
Οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στον επόμενο γύρο .Οι υπόλοιπες ομάδες, τέσσερις (4) τον αριθμό, μέχρι και την συμπλήρωση των δεκαέξι (16) ομάδων που θα συμμετάσχουν στον 2ο γύρο, θα προκύψουν από τις καλύτερες δευτεραθλήτριες ομάδες των ομίλων πλήν του ομίλου που θα απαρτίζεται από τρείς ομάδες στον οποίο προκρίνεται μόνο η πρωταθλήτρια ομάδα του ομίλου. Ως καλύτερες δευτεραθλήτριες ομάδες θεωρούνται αυτές που θα έχουν την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στους αγώνες των ομίλων τους. Σε περίπτωση ίδιας συγκομιδής βαθμών μεταξύ των δευτεραθλητριών ομάδων που θα προκύψουν από τους ομίλους, συντάσσεται άλλος ειδικός βαθμολογικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες των ομίλων τους.
Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου ισοβαθμία, με κριτήριο την καλύτερη διαφορά τερμάτων, συντάσσεται και άλλος ειδικός βαθμολογικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων.
Σε περίπτωση που υπάρξει και εκ νέου ισοβαθμία τότε θα διεξαχθεί αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και η νικήτρια ομάδα (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση & πέναλτυ) θα προκριθεί στον επόμενο γύρο. 
Οι συνθέσεις
Δόξα Π. Μυλοτόπου(Τσαλκιτζής): Διαμαντίδης, Βελισκάκης, Τάντης, Τσίκος, Λυσίτσας(Σιμήτης Μ-Π 72'), Τόσιος, Σωτηριάδης(Κουτσός 89'), Χατζηαλεξιάδης(Σελέζνιοβ 58'), Ουρουμίδης, Γρηγορίου, Πετρίδης(Σιμήτης Ν. 80').
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Βασιλάκογλου, Σταυρακάκης, Σιαματάς, Πλιόγκας, Μπρατσούδης(Καρασμάνης 73'), Τοπάλης, Χαχαμίδης(Καραμούζας 80'), Ρέκος Β.Ι., Σιταράς(Ζούζουλας 66'), Γουστέρης(Σιάγκας 89').




































Δεν υπάρχουν σχόλια: