Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«Οι μέρες που θα ξανασυγκλονίσουν τον κόσμο θα έρθουν!»

Παίρνοντας ως αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, από το βήμα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, τόνισε ότι «Το μέλλον δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός». Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι μεταλλαχθεί σε «αστικό κόμμα και μετρά ήδη δυόμιση χρόνια αστικής διαχείρισης», δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπό του.
Στην ομιλία του στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι τιμάται η Οκτωβριανή Επανάσταση, «το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ου αιώνα, που πριν 100 χρόνια άνοιξε το δρόμο. Ώστε εμείς, η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου να πάρουμε τα μέτρα μας στον 21ο αιώνα, να τον κάνουμε τον αιώνα της τελικής νίκης του “νέου” πάνω στο “παλιό”, να αφήσουμε το στίγμα μας στην ιστορία, να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».
Επισήμανε δε ότι το μέλλον βρίσκεται στην επαναστατική, μοναδική ανατρεπτική πολιτική πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ καθημερινά, εξοπλισμένο με την σχεδόν 100χρονη ιστορική του πείρα, το σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμά του και τις Αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου του.
Αναφέρθηκε επίσης στο ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, λέγοντας ότι «ήταν τα ηρωικά δημιουργήματα του ΚΚΕ στη χώρα μας. Όσες φορές ο λαός μας δέχτηκε και πάλεψε, στηριγμένος στην ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, είχε επιτυχίες και νίκες».
Όσον αφορά τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «έχει ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε ένα αστικό κόμμα και μετρά ήδη δυόμιση χρόνια αστικής διαχείρισης», ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του, ως υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης».
«Η καπιταλιστική ανάπτυξη, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απευθύνεται στο λαό, δεν μπορεί να είναι δίκαιη. Γιατί δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε.
Επίσης, μίλησε για τα «βαθιά ταξικά και άδικα» αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και όσα ετοιμάζεται να ψηφίσει με την τρίτη αξιολόγηση.
«Το ίδιο ταξικά και άδικα είναι τα όσα υπόσχεται η Ν.Δ. η οποία βέβαια υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη και ξέρει, και θέλει, και μπορεί να κάνει καλύτερα τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου».
Επίσης, κάλεσε την εργατική τάξη και τη νεολαία να μην παγιδευτούν «για μια ακόμα φορά σε αναχώματα που ετοιμάζονται. Να μην υποταχθεί στους σχεδιασμούς του συστήματος και της Ε.Ε. για τη νέα διάταξη του πολιτικού τους προσωπικού».
Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι πρέπει να απομονωθεί «η ναζιστική εγκληματική οργάνωση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, αυτά τα τσιράκια των αφεντικών».
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε επίσης ότι το κόμμα «δεν εγκατέλειψε ποτέ την επαναστατική πάλη, δεν αποκήρυξε τον σοσιαλισμό του 20ού αιώνα, δεν έκρυψε ποτέ ότι απέναντι στην στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου, υπάρχει μόνο η “δικτατορία του προλεταριάτου”, δηλαδή η εξουσία της εργατικής τάξης που μαζί με τους κοινωνικούς πολύτιμους συμμάχους της αποτελούν την συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, που είναι η μόνη ικανή να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ελευθερίας, της ειρήνης, της ικανοποίησης των μεγάλων σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: