Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Έτοιμος για το "κβαντικό άλμα" στις ιδιωτικές επενδύσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ.
Τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών αποτέλεσε κοινό τόπο η ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα τόσο για την χρηματοδότηση ιδιωτικών εταιριών, όσο και για τα έργα υποδομής και από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι απόλυτη προτεραιότητα στη χρηματοδότηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ως το τελευταίο μεγάλο έργο υποδομών και τόνισε την ανάγκη να αποκτήσει η Κρήτη ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, επισημαίνοντας τις αναπτυξιακές διαστάσεις του εγχειρήματος και ζητώντας γι’ αυτό, τη συνεργασία της Τράπεζας.
Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας στην Ελλάδα, κ. Nicholas Jennet, έδωσε ακόμη έμφαση στη χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και του Αεροδρομίου Κρήτης.
Ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος των κ. Χόιερ επισήμανε ότι «η αναπτυξιακή μας ατζέντα, η αναπτυξιακή μας στρατηγική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις δικές σας προτεραιότητες» και υπογράμμισε ότι «γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα κβαντικό άλμα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά. Να μειώσουμε την κανονιστική επιβάρυνση, να μειώσουμε τους φόρους, να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις. Και είμαι βέβαιος ότι, μόλις γίνουν αυτές οι αλλαγές, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να απορροφήσει περισσότερα κεφάλαια και να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις».
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την στήριξή του στη χώρα μας υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας που «απαιτούν επενδύσεις και οι επενδύσεις απαιτούν χρηματοδότηση και ένα φιλικό περιβάλλον». Εστιάζοντας σ’ αυτό το σημείο ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κάνει και πολιτικές επισημάνσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «παρότι είμαστε στην Αντιπολίτευση, πάντοτε ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Και θα εξασφαλίσουμε την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Μια σταθερότητα που αναζητούν οι σημαντικοί επενδυτές, που έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Υπό αυτή την έννοια, η ατζέντα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη».

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: